Στην Αλεξανδρουπολη ο υπουργος Ναυτιλιας και Νησιωτικης Πολιτικης

Γ. Πλακιωτάκης: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για να αναβαθμιστεί σημαντικά ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης σε περιφερειακό επίπεδο»

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε κατά τη χθεσινή ημέρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς της περιοχής στην έδρα του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του ΟΛΑ, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, βουλευτές και δήμαρχοι του Έβρου.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση του λιμένα με αφορμή την εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Η Αλεξανδρούπολη, αλλά και ολόκληρη η περιοχή της Θράκης, βρίσκονται σταθερά ψηλά στις προτεραιότητες και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης» τόνισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός για να εξηγήσει πως «στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το ενδιαφέρον αυτό μετατρέπεται σε πράξη με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θράκης με το Βόρειο Αιγαίο, τη διασφάλιση της ομαλής επικοινωνίας της Σαμοθράκης, τα έργα στο λιμάνι και την αύξηση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος στο νησί και βεβαίως με την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, έχει, συνεπώς, ανοίξει ο δρόμος για να αναβαθμιστεί σημαντικά ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης σε περιφερειακό επίπεδο, με πολλά και σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία, αλλά και την κοινωνία».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης κατέθεσε τη στήριξη της περιφέρειας «στην αξιοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης που θα αναβαθμίσει γεωπολιτικά την ευρύτερη περιοχή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.