Ομοφωνη η συσταση της Διακομματικης για τη Θρακη

Εγκρίθηκε και τυπικά η πρόταση με πρόεδρο την Ν. Μπακογιάννη

Μετά την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η Ολομέλεια της Βουλής, επίσης ομόφωνα, ενέκρινε και τυπικά την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής που θα επεξεργαστεί προτάσεις για την ανάπτυξη της Θράκης.

Η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής θα αποτελείται από 25 μέλη -κατά αναλογία κομμάτων- και θα υποβάλει τις προτάσεις της εντός εξαμήνου από τη συγκρότηση της.

Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε λόγο για «επιλογή αυξημένης σημασίας και επίκαιρου χαρακτήρα απέναντι στις πολλές και μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ακριτική αυτή περιοχή».

«Στόχος της Επιτροπής μας είναι τους επόμενους έξι μήνες να προτείνει πολιτικές ανάπτυξης της Θράκης. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, μετά την επιτυχή διαβούλευση χθες στη Σύνοδο Κορυφής και έχοντας η χώρα περίπου 70 δισ. για την επόμενη επταετία, να καταρτίσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη περιοχή που θα της επιτρέψει οριστικά να γυρίσει σελίδα. Κοινός μας στόχος είναι να προσφέρουμε τα θεσμικά και αναπτυξιακά εργαλεία στη Θράκη ώστε και να κρατήσουμε τους νέους στη περιοχή και να φέρουμε επενδύσεις. Έχουμε έξι μήνες να προτείνουμε να συμφωνήσουμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάπτυξη της Θράκης που σήμερα το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη ώστε σε έξι μήνες να παραδώσουμε το ομόφωνο πόρισμα που θα είναι οδηγός των αναπτυξιακών εργαλείων της Θράκης», επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.