Συνεχιζουν στο «Κουπι», και αυτο το καλοκαιρι

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να έχει τις ιδιαιτερότητές του, τα θαλάσσια σπορ όμως παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις

Για ακόμα μια χρονιά σε Φανάρι και Μαρώνεια το Koupi water sports

Μπορεί ο κορωνοϊός να άλλαξε πολλά, αυτή την περίεργη χρονιά, αυτό που όμως δεν άλλαξε είναι η αγάπη όλων για το Ελληνικό καλοκαίρι, και όλα όσα μπορούν να κάνουν στις παραλίες.

Εδώ και τρία χρόνια στη Μαρώνεια, και δύο στο Φανάρι, το Koupi water sports, έχει δώσει στους θαμώνες των παραλιών αυτών την ευκαιρία να κάνουν μια σειρά από θαλάσσια αθλήματα, βοηθώντας τους να απολαύσουν διαφορετικά τις παραλίες της Ροδόπης.

Μάλιστα φέτος έχουν επεκτείνει τα αθλήματα που προσφέρουν, ενώ επιπλέον συνεχίζουν στην προσπάθειά τους να φέρουν τόσο τους ντόπιους, όσο και όσους επισκέπτονται την περιοχή, πιο κοντά στις κρυφές ομορφιές της.

Και όλα αυτά, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και εξασφαλίζοντας την ασφάλεια όσων θέλουν να χαρούν τη θάλασσα αυτό το καλοκαίρι.

Το Κουπί water sports είχε ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις 13 Ιουνίου στην παραλία του Φαναρίου, και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ξεκίνησε και στην παραλία στις Καγκέλες, δίνοντας επιλογές ψυχαγωγίας και άθλησης σε όλους όσους το επιθυμούν.

Πάθος και αγάπη για τη θάλασσα

Με πάθος και αγάπη για τη θάλασσα, η ιδιοκτήτρια του Koupi water sports κ. Έφη Πάρτσια, «εμπνεύστρια» και δημιουργός της προσπάθειας, πιστεύει πως μέσα από όσα προσφέρουν δίνουν τη δυνατότητα στους παραθεριστές να εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο τη θάλασσα και την περιοχή μας.

«Αυτό που μας έκανε εντύπωση από την πρώτη μέρα ήταν η όρεξη που είχε ο κόσμος να ανοιχτεί και να παίξει στη θάλασσα» ανέφερε, θεωρώντας πως οι προηγούμενοι μήνες της καραντίνας άφησαν σε όλους την επιθυμία να ξεσκάσουν, και πού καλύτερα παρά στη θάλασσα, αφού το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνταυτισμένο με τη θάλασσα.

Στα αθλήματα που προσφέρουν, όπως kayak, SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία), surf, ποδήλατα θαλάσσης, προστέθηκε φέτος το wind surf, ένα άθλημα που έχει αρέσει και σε μικρούς και σε μεγάλους το οποίο αγκάλιασαν και αυτό.

Φέτος η όλη κατάσταση είναι ιδιάζουσα, λόγω κορωνοϊού, όμως το «Κουπί» τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, καθώς και επιπλέον μέτρα ώστε όλοι να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Έτσι πέρα από το υγειονομικό πρωτόκολλο κάνουν απολύμανση και των σωσιβίων, και σε όλες τις επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι κολυμβητές, θέλοντας να δείξουν την επιθυμία τους να προστατέψουν όλους όσους θέλουν να απολαύσουν την θάλασσα με ασφάλεια. Ο κόσμος φαίνεται να θέλει αυτή την προσοχή και απολαμβάνει το γεγονός ότι την έχει.

Διαφορετική η κίνηση φέτος

Όσο για την τουριστική κίνηση η κ. Πάρτσια παραδέχθηκε πως το κοινό και η κίνηση φέτος είναι διαφορετική, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έκλεισε η δίοδος από τη Νυμφαία και περιορίστηκε σημαντικά η προσέλευση ξένων επισκεπτών.

Μάλιστα το «Κουπί» είχε πολλούς φίλους από άλλες χώρες που περίμεναν με ανυπομονησία όλο το χειμώνα να έρθουν στην περιοχή και να διασκεδάσουν, και ενώ αρκετοί ήρθαν μέχρι τις αρχές Ιουλίου, πριν οριστικοποιηθεί το κλείσιμο των συνόρων, με το οριστικό κλείσιμο, η κίνηση, τόσο στο Κουπί όσο και όλη την περιοχή, έπεσε σημαντικά.

Παρόλα αυτά, η «εσωτερική» κίνηση παραμένει υψηλή τα Σαββατοκύριακα, μιας και το Φανάρι παραμένει αγαπημένος προορισμός για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ ελπίζουν πως θα βελτιωθεί η κίνηση τόσο στο Φανάρι, όσο και στις Καγκέλες.

Όπως και να έχει πάντως η κατάσταση, η κ. Πάρτσια υπογράμμισε πως και οι ίδιοι δεν θα μείνουν άπραγοι, και προτίθενται να κάνουν το επόμενο διάστημα μια σειρά από δράσεις, όπως κάνουν κάθε χρόνο, ώστε να οι λάτρεις της θάλασσας να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή μας.

Info

Μάθετε περισσότερα στο www.koupiwatersports.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.