Για 25 και οχι 12 χρονια, η παραχωρηση για Τουριστικο Ιμερου και Δενδρακι

Με μειωμένο μίσθωμα, υπό τον όρο ότι οι μισθωτές θα αναλάβουν το σύνολο ή μέρος της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής τους

Την ανάκληση των προηγούμενων αποφάσεων παραχώρησης για 12 χρόνια, τόσο για το Τουριστικό Περίπτερο Ιμέρου, όσο και για το Δενδράκι και τα Τουριστικά Καταλύματα στα Κασσιτερά, και την παραχώρηση για 25 χρόνια, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών.

Πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος είχε πάρει αποφάσεις παραχώρησης για 12 χρόνια για το Τουριστικό Περίπτερο Ιμέρου, και την περιοχή στο Δενδράκι Σαπών. Όμως μετά από έλεγχο των δύο αποφάσεων από το Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, έγινε σύσταση να ανακληθούν οι αποφάσεις αυτές, διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου και λόγω της κατάστασης στην οποία αυτό βρίσκεται, τυγχάνουν εφαρμογής συγκεκριμένες διατάξεις, που ορίζουν ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, επιτρέπεται η εκμίσθωση με δημοπρασία δημοτικών ακινήτων με μειωμένο μίσθωμα, για χρονικό διάστημα μέχρι 25 έτη, υπό τον όρο ότι ο μισθωτής θα αναλάβει το σύνολο ή μέρος της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου και θα προβεί σε τυχόν πρόσθετες παροχές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ειδικότερα στους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας.

Έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάκληση των προηγούμενων αποφάσεων, και η έκδοση νέων για την εκμίσθωση, με μειωμένο μίσθωμα, για χρονικό διάστημα μέχρι 25 έτη, τόσο για το Τουριστικό Περίπτερο Ιμέρου, όσο και για τα κτίρια στο Δενδράκι.

Η απόφαση λαμβάνεται υπό τον όρο ότι οι μισθωτές θα αναλάβουν το σύνολο ή μέρος της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου και θα προβούν σε τυχόν πρόσθετες παροχές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ειδικότερα στους όρους διακήρυξης των δημοπρασιών, τους όρους των οποίων θα καθορίσει με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Να σημειωθεί πως οι 4 παρόντες σύμβουλοι του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Απόστολο Ιωάννου, δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν το θέμα, τόνισαν όμως ότι είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (απαιτούμενες εργασίες επισκευής – συντήρησης του προς εκμίσθωση ακινήτου, κόστη, χρονοδιαγράμματα), ώστε το τίμημα με το οποίο θα εκμισθωθεί τα ακίνητα να είναι αντίστοιχο του κόστους αποκατάστασής τους.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση των συμβούλων της παράταξης «Ενότητα, Ελπίδα, Αλλαγή» που  σημειώνουν πως θα περιμένουν και την τεχνική μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για το κόστος επισκευής των ακινήτων, ώστε να γνωρίζουν τα οικονομικά δεδομένα, της μελέτης για την μίσθωση, σε επόμενο ΔΣ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.