Κ. Μητσοτακης: «Ανατριχιαστικα οσα αποκαλυπτονται για το Ματι· Να διαλευκανθει η υποθεση και να αποδοθουν ευθυνες»

Σχόλιο του πρωθυπουργού για τα νέα δεδομένα στην υπόθεση

Το ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Καθημερινής» (διαβάστε περισσότερα εδώ) φέρνει ξανά στην επικαιρότητα την φρικώδη υπόθεση των 102 νεκρών στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018. Τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν τις  εντολές και απειλές του πρώην αρχηγού του πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματαθαιόπουλο προς τον πραγματογνώμονα για την φονική πυρκαγιά, κ. Δημήτρη Λιότσο.

Ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, ακούγεται σε ηχητικό ντοκουμέντο ,σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, να απειλεί τον πραγματογνώμονα πως εάν στην έκθεσή του αναφερθεί σε ευθύνες πολιτικών και ηγεσίας, τότε το …μικρότερο κακό που θα τον βρει, θα είναι εν αρχή, μια δυσμενής μετάθεση. Ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής ισχυρίστηκε πως όσα γράφονται είναι  «ψευδή» και ότι ο ίδιος δεν είχε καμία επαφή με τον κ. Λιόντο.

Από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίαζοντας τις αποκαλύψεις της  «Καθημερινής», έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και τόνισε ότι πρέπει να διελευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους της τραγωδίας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.