Πλωρη για Σαμοθρακη και Θασο βαζει η ΠΕΔ ΑΜΘ

Απαρατήρητα

Συμβολικές διήμερες συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει το ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ, στα δύο νησιά της Περιφέρειας, που έχουν πληγεί τουριστικά και όχι μόνο λόγω του Κορωνοϊού.

Η πρόταση προήλθε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ κ. Βασίλη Μαυρίδη στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως οι συνεδριάσεις θα είναι ουσιαστικές και όχι τυπικές, και σε αυτές μπορούν να συζητηθούν θέματα όπως οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί, κ.λ.π με πρόσκληση ειδικών για να τους ενημερώσουν.

Τελικά, αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση διήμερης συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ στο νησί της Σαμοθράκης, στις 24-25 Ιουλίου 2020, ημέρες Σάββατο και Κυριακή και αντίστοιχης συνεδρίασης στο νησί της Θάσου, στις 22-23 Αυγούστου 2020.

Να σημειωθεί πως σκοπός της ΠΕΔ ήταν να γίνουν συνεδριάσεις σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, και όχι μόνο σε κάποιους, όμως η πανδημία μπλόκαρε αυτά τα σχέδια. Παρόλα αυτά φαίνεται πως θα ξεκινήσουν ξανά με συνεδριάσεις στα δύο νησιά, και μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ας ελπίσουμε πως οι συνεδριάσεις αυτές όντως δεν θα είναι τυπικές, γιατί τα προβλήματα των δύο νησιών, όπως και όλων των δήμων της Περιφέρειας μετά τον κορωνοϊό, είναι σημαντικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.