Ξεκινα η υποχρεωτικη διετης προσχολικη εκπαιδευση στο Δημο Κομοτηνης;

Δεν περιλαμβάνεται στους Δήμους που εξαιρούνται από την έναρξη εφαρμογής της

Δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα οι αίθουσες προκάτ σε 6 νηπιαγωγεία για την κάλυψη των αναγκών

Να ισχύσει αναμένεται, εκτός απροόπτου, και στο Δήμο Κομοτηνής, η διετής προσχολική εκπαίδευση το Σεπτέμβριο, μιας και όλα δείχνουν πως δεν θα δοθεί νέα αναβολή στην έναρξη εφαρμογής της.

Αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι σε πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, αναστέλλεται για ένα έτος η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης για ένα έτος σε 5 Δήμους, 4 στην Αττική και ένα στη Θεσσαλονίκη, και σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται η Κομοτηνή, ο τελευταίος Δήμος στη Ροδόπη που δεν έχει εφαρμόσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Το ΚΕΜΕΑ δε, που έχει την διαχείριση των παιδικών σταθμών του Δήμου, έχει κάνει το προγραμματισμό του με την προοπτική ότι τα προνήπια, δηλαδή τα παιδιά 4 ετών, δεν θα φοιτούν από του χρόνου σε αυτούς.

Περιμένοντας τα προκάτ

Να υπενθυμίσουμε πως η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση αναμενόταν να ξεκινήσει από το 2020, όμως τελικά λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η νέα τότε ηγεσία του Υπουργείου παιδείας είχε εξαιρέσει την Κομοτηνή από την υποχρέωση εφαρμογής.

Για να καλυφθούν οι ελλείψεις που προκάλεσαν την καθυστέρηση, η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, είχε προκηρύξει την άνοιξη διαγωνισμό για την κατασκευή αιθουσών προκάτ σε 6 νηπιαγωγεία της Ροδόπης, στο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλίστης και στο 6ο, 7ο, 8ο, 9ο και 12ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής.

Παρόλο που ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ενημέρωση στο Δήμο για την κατασκευή των αιθουσών, που αν γίνει όμως θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, ώστε οι αίθουσες θα είναι έτοιμες το Σεπτέμβριο για την επόμενη σχολική χρονιά.


 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.