Εμφαση στα βρεφη θα δωσουν απο εδω και περα οι παιδικοι σταθμοι του Δημου Κομοτηνης

Διπλάσιες οι αιτήσεις από τις διαθέσιμες θέσεις στα βρεφικά τμήματα

Για ακόμα μια χρονιά το ΚΕΜΕΑ θα βοηθήσει τους γονείς στην συμπλήρωση των αιτήσεων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Την προσοχή τους προς την φιλοξενία βρεφών στρέφουν οι παιδικού σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής, που με την προοπτική της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και στο Δήμο μας, έχουν τις θέσεις για να φιλοξενήσουν ακόμα περισσότερα βρέφη.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως οι αιτήσεις εγγραφής φέτος για τα βρεφικά τμήματα ξεπέρασαν αρκετά τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων. Για αυτό και εξήγησε πως το επόμενο διάστημα θα κινηθούν προς την κατεύθυνση, αυξήσεις των προσφερόμενων θέσεων ώστε να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερους Κομοτηναίους.

Ήδη το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν 2 ακόμα βρεφικά τμήματα, με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ, τον εξοπλισμό των οποίων θα προσφέρουν τα ΙΚΕΑ,  φτάνοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 7. «Μας είχαν κάνει μια δωρεά, μας ρώτησαν τι θα χρειαστούμε, και εμείς ζητήσαμε να εξοπλιστούν πλήρως τα δύο τμήματα, με γραφεία κρεβατάκια κτλ» αποκάλυψε ο κ. Σωτηρακόπουλος.

Μείωση παιδιών, αύξηση βρεφών στους παιδικούς σταθμούς

Συνολικά στο ΚΕΜΕΑ υποβλήθηκαν, για το επόμενο σχολικό έτος 2021, περίπου 300 αιτήσεις για τα παιδικά τμήματα.

Υπήρχαν επίσης 264 προνήπια, τα οποία όμως δεν θα έρθουν φέτος στους σταθμούς, κάτι που, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ, σημαίνει πως με τη δυναμικότητά των παιδικών σταθμών να ανέρχεται στις 450, δεν θα υπάρχουν προβλήματα.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τα βρεφικά τμήματα, μιας και παρόλο που είχαν 171 αιτήσεις για τη φιλοξενία βρεφών, τα 7 πλέον βρεφικά τμήματα του Δήμου μπορούν να φιλοξενήσουν σχεδόν τα μισά, μόνο 91 βρέφη.

Μέχρι τώρα, περιοριζόταν η δυνατότητά τους για βρεφικά τμήματα από τον μεγάλο αριθμό προνηπίων που φιλοξενούνταν στους παιδικούς σταθμούς, όμως από τη στιγμή που η πολιτεία προχωρά στην διετή προσχολική αγωγή, έχουν τους χώρους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μεγαλύτερο αριθμό βρεφών. «Σκοπός μας είναι να κάνουμε και καινούρια βρεφικά τμήματα, γιατί βλέπουμε ότι εκεί είναι οι ανάγκες, και προς τα εκεί θα προχωρήσουμε εμείς μελλοντικά» ανέφερε.

Βέβαια η δημιουργία των επιπλέον τμημάτων απαιτεί και αυτή προεργασία, μιας και χρειάζεται και οι χώροι να είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι, με τις προδιαγραφές που υπάρχουν, αλλά και επιπλέον προσωπικό, μιας και τα βρεφικά τμήματα απαιτούν περισσότερους νηπιαγωγούς.

Βοήθεια στις αιτήσεις για τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Παράλληλα ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου, οι αιτήσεις για την Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ, για το σχολικό έτος 2020-2021.

Φέτος η αίτηση θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, όμως το ΚΕΜΕΑ, όπως κάνει εδώ και χρόνια, θα βοηθήσει όλους τους γονείς που το επιθυμούν για να κάνουν τις αιτήσεις.

Έτσι από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, μέχρι τις 5 Αυγούστου θα διαμορφωθεί ο χώρος του Β΄ ΚΑΠΗ στο Πολυλειτουργικό, που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιείται, όπου θα υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έμπειρο προσωπικό. Εκεί θα βοηθούν κάθε γονέα που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ή δεν έχει την εμπειρία να κάνει την αίτηση ώστε να τις συμπληρώσουν και να πάρουν το voucher αν το δικαιούνται.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.