«Το συστημα της αυλης συνταγογραφησης δεν αντικαθιστα τη φυσικη επισκεψη σε γιατρο»

Η επιστημονική συμβουλή εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας υπενθυμίζει ο ΠΙΣ

Κανονικά πρέπει να πραγματοποιούν επισκέψεις στα ιατρεία οι ασθενείς, και ειδικά οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, προκειμένου να εξεταστούν και να λάβουν είτε τη συνταγή φαρμάκων τους είτε παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις.

Αυτό αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων να συνεχίζει να υφίσταται παρά την άρση των μέτρων της καραντίνας και πλέον να ετοιμάζονται και τα άυλα παραπεμπτικά για εξετάσεις, δε σημαίνει όμως ότι αντικαθιστούν τη φυσική επίσκεψη σε γιατρό».

Ο ΠΙΣ σημειώνει ότι η κλινική εξέταση από το γιατρό, αλλά και η επιστημονική του συμβουλή, εξακολουθούν να αποτελούν τη βάση της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας, «ειδικά την περίοδο αυτή που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πιθανό νέο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας».

Προσθέτει, επίσης, «πως οι γιατροί δεν είναι υποχρεωμένοι να χορηγούν άυλες συνταγές φαρμάκων ή άυλα παραπεμπτικά σε ασθενείς που δεν έχουν εξετάσει προηγουμένως».

Παράλληλα, ο ΠΙΣ υπενθυμίζει ότι οι ασθενείς πρέπει να προσέρχονται στα ιατρεία αλλά και σε όλες τις δομές υγείας με μάσκα, ενώ πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα και τις αποστάσεις υγειονομικής ασφάλειας.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.