Συναντηση με τον εκπροσωπο τυπου του ΚΙΝΑΛ ειχε ο προεδρος του Συλλογου Πτυχιουχων στον Δημοσιο και στον ευρυτερο δημοσιο τομεα

Στήριξη στον αγώνα του συλλόγου από τον Π. Χρηστίδη

Με τον εκπρόσωπο τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλου Χρηστίδη, είχε συνάντηση ο πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κ. Γιώργος Δημητριάδης. Ο κ. Χρηστίδης βρέθηκε στην Κομοτηνή συνοδεύοντας την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά κατά τη διήμερα επίσκεψή της στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με φορείς και συλλόγους της περιοχής.

Κατά την συνάντηση των δύο ανδρών υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο του αγώνα του συλλόγου για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος. Ο κ. Χρηστίδης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στον αγώνα του Συλλόγου. Επιπρόσθετα δε, κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε η δυνατότητα της ειδικής πριμοδότησης για τον ΑΣΕΠ σε μελλοντικό χρόνο για τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν με το εν λόγω πρόγραμμα κάτι που ήδη ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ.Κεγκέρογλου έχει καταθέσει στην βουλή με επερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση.

«Εμείς ως  Σωματείο παρατηρούμε την πλήρη αδράνεια από την πλευρά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό το λεγόμενο και ως Brain-Drain, το οποίο αποδείχθηκε με την μη παράταση ή ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος μας» επεσήμανε ο κ. Δημητριάδης για να εξηγήσει πως «το ζήτημα αυτό κατά την τελευταία δεκαετία ταλανίζει τους νέους επιστήμονες, αποθαρρύνοντας τους να εργαστούν και να παραμείνουν στην χώρα».

«Αντιθέτως, η κυβέρνηση δεν ανανεώνει τις συμβάσεις των εργαζομένων, δεν ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξής τους, με αποτέλεσμα να τους ωθεί στην ανεργία και στην μη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία είτε στον Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε ο ίδιος.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.