Περα απο το 12% θελει την αναπτυξιακη φιλοσοφια της Θρακης ο Ε. Στυλιανιδης

Η ομιλία του βουλευτή Ροδόπης στην συζήτηση του άρθρου για την απόδοση του 12%
«Η Θράκη λόγω της γεωπολιτικής σημασίας και της πληθυσμιακής της σύνθεσης ή θα σηκώσει στην πλάτη της την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας και την επιστροφή της Ελλάδας σε ρόλο περιφερειακού πρωταγωνιστή ή λόγω αδιαφορίας και λαθών του αθηναϊκού κέντρου, θα αποτελέσει το σοβαρότερο εθνικό ζήτημα της χώρας για τα επόμενα χρόνια» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας για το άρθρο της τροπολογίας για το 12%.
 
Η ψήφιση του άρθρου, το οποίο αφορά την απόδοση του 12% για τα έτη 2010-15, σημείωσε, κλείνει τους λογαριασμούς του παρελθόντος, για να μπορέσουν όλοι μαζί να χτίσουν ένα πιο ασφαλές και καλύτερο μέλλον.
 
Στην ομιλία του ο κ. Στυλιανίδης παρέθεσε τις κινήσεις που έγιναν, μαζί με κ. Δημήτρη Καιρίδη, Βουλευτή Β’ Αθηνών, αλλά και τους  συναδέλφους του βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να καταλύσουν τα επιχειρήματα που «επί 10 χρόνια κάποιοι επικαλούνταν» για την μη καταβολή του 12%, καταθέτοντας συνολικό φάκελο στην Κυβέρνηση, που τον ενέκρινε.
 
Μεταξύ αυτών των κινήσεων ήταν η τακτική τους να περιμένουν να παρέλθει η πενταετία, ώστε να παραγραφεί το δικαίωμα και να αποφευχθεί η πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει την επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων για τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων.
 
Παράλληλα δημιουργώντας μαζί με τις επιχειρήσεις έναν πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης, αναζήτησαν συγκριτικά επιχειρήματα από ανάλογες εφαρμογές και σε άλλες περιφέρειες της Ευρώπης, διεκδικώντας αντίστοιχη αντιμετώπιση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως για παράδειγμα την Ανατολική Γερμανία που έτυχε ολόκληρη διακριτικής μεταχείρισης μετά την επανένωση με τεράστιες κρατικές ενισχύσεις.
 
Ο κ. Στυλιανίδης μεταξύ άλλων θεωρεί πως η κίνηση αυτή εξυγιαίνει πολλές επιχειρήσεις της Θράκης, και τις διευκολύνει να έχουν πρόσβαση σε νέες πήγες χρηματοδότησης, τόσο στο τραπεζικό σύστημα, όσο και στα 32 δις της ΕΕ.
 
Σημείωσε πάντως πως η κατάργηση του παλαιού τύπου κρατικών ενισχύσεων, συνοδεύεται και από την υιοθέτηση μιας νέας αναπτυξιακής φιλοσοφίας, το περιεχόμενο της οποίας θα προσδιορίσει η νέα Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης που θα συντονίσει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
 
«Η πρόταση αυτή του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα θέτει, ως θεμέλιο της νέας στρατηγικής την Εθνική Συνεννόηση και αυτό την καθιστά διακομματική και διαχρονική, άρα Εθνική».
 
Κατέθεσε δε στα πρακτικά πρόσφατη μελέτη του για τη Θράκη ως «Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας και Πρότυπο Εναλλακτικής Οικολογικής Ανάπτυξης» στα ελληνικά και στα αγγλικά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.