Ναι σε διακομματικη, αλλα για ολη την ΑΜΘ λεει η Φωφη Γεννηματα

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική τόσο στον τουρισμό όσο και στη στήριξη των κλάδων που πλήττει ο κορωνοϊός από την Κομοτηνή

Την ανάγκη η Κυβέρνηση να ενισχύσει τις παρεμβάσεις της για τα ζητήματα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, τόσο τοπικά, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή.
 
Η κ. Γεννηματά βρέθηκε στην πόλη την Τρίτη 14 Ιουλίου, δεύτερη μέρα της περιοδείας της στην ΑΜΘ, όπου είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, φορείς της Ροδόπης και της Θράκης και στελέχη του Κινήματος.
 
Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε άστοχη την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει όλες τις πύλες στη Θράκη με τη Βουλγαρία, ενώ έκανε αναφορά και στην προτεινόμενη Διακομματική, όχι μόνο για την Θράκη αλλά για όλη την ΑΜΘ.
 
Σημείωσε δε πως στο θέμα της οικονομίας, το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει 150 προτάσεις τις οποίες η κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελος όλης της χώρας.
 

Ναι στη διακομματική, αλλά για όλη την ΑΜΘ

 

Η Θράκη, σημείωσε, είναι μια περιοχή με σημαντικά προβλήματα, μια περιοχή στην οποία το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Γιώργος Γεννηματάς είχαν σκύψει όχι μόνο με αγωνία, αλλά με προτάσεις, με κίνητρα, με συγκεκριμένες μελέτες για την ανάπτυξή της.
 
Όμως αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται πάλι από τις άστοχες, καθυστερημένες και λανθασμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.
 
Όσο για το θέμα της σύστασης Διακομματικής Επιτροπής, σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ λέει ναι σε αυτή, αλλά για όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, γιατί η Περιφέρεια είναι ενιαία.
 
Ταυτόχρονα η ίδια διευκρίνισε πως δεν πρέπει να είναι μια διακομματική που θα επαναλάβει τα ίδια, αλλά θα πρέπει να εντοπίσει και να επιλύσει χρόνια αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής.
 

Χωρίς σχεδιασμό το άνοιγμα των συνόρων

 

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως η κυβέρνηση στη δεύτερη φάση της πανδημίας έδωσε το μήνυμα και το σήμα της χαλάρωσης, και στη συνέχεια πήρε αποφάσεις να κλείσει διόδους χωρίς κανένα σχεδιασμό και άνοιξε μία δίοδο προς τη χώρα, χωρίς να έχει προαπαιτούμενο να υπάρξει υγειονομικό πρωτόκολλο και συγκεκριμένες απαιτήσεις για όσους εισέρχονται στον τόπο.
 
Το αποτέλεσμα ήταν τόσο νέα κρούσματα, όσο και σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και επιπτώσεις στην περιοχή, πέρα από τις αρχικές, και τώρα η κυβέρνηση τρέχει να επιβάλλει εκ των υστέρων υγειονομικά μέτρα.
 
«Η χώρα δεν αντέχει νέο lock-down, ούτε γενικό, ούτε τοπικό» ανέφερε, για αυτό και το Κίνημα Αλλαγής από την αρχή είχε προτείνει να υπάρξουν υγειονομικά πρωτόκολλα, διμερείς συμφωνίες, να είναι υποχρεωτική η αρνητική απόδειξη εξέτασης στον κορωνοϊό πριν μπουν οι τουρίστες στη χώρα και βεβαίως κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πολλά τεστ, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν το πρόβλημα εγκαίρως, να γίνεται σοβαρή και αξιόπιστη ιχνηλάτηση και άρα περιορισμός των κρουσμάτων, που είναι και το ζητούμενο για όλους.
 
Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανοίξει και άλλες πύλες όπως στην Θράκη, οργανωμένα και με σχέδιο, κάτι που δυστυχώς δεν υπήρξε.
 
«Θα μπορούσε η πύλη της Νυμφαίας εξαρχής να είναι ανοιχτή. Με διάλογο, εμπιστοσύνη και ενημέρωση με την αυτοδιοίκηση» ανέφερε προς τους φορείς η κ. Γεννηματά, όμως η αποτυχημένη διαχείριση είχε ως αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της χώρας και ταυτόχρονα τρομερές επιπτώσεις στην οικονομία, ενώ δεν διαφυλάσσεται και το κεκτημένο των πρώτων επιτυχημένων μηνών διαχείρισης.
 

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την στήριξη της οικονομίας


 
Την ίδια ώρα θεωρεί πλέον φανερό ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, των μικρομεσαίων, του τουρισμού, των αγροτών είναι ανεπαρκή, καθυστερημένα και υλοποιούνται με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση.
 
Στάθηκε δε στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε, όταν βρέθηκε στη Βουλή να απαντήσει στην ερώτησή της για το θέμα, να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα.
 
«Αποδέχθηκε ότι τα όσα μέχρι τώρα είχε αποφασίσει η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά. Και το γεγονός ότι ανακοίνωσε μέτρα για τον τουρισμό μέσα στην πρώτη βδομάδα του Ιουλίου δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η καθυστέρηση της αντίδρασης» τόνισε.
 
Και αυτό γιατί το πού θα φτάσει η ύφεση και η ανεργία για φέτος, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το τι θα μπορέσει να σώσει η χώρα μας από αυτή τη σεζόν του τουρισμού.
 
«Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι εδώ. 150 προτάσεις για όλα τα θέματα. Και για την υγειονομική θωράκιση της χώρας, αλλά και για την ανάπτυξη και για το να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία. Είναι εδώ και προσφέρουν λύσεις. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να τις υιοθετήσει» κατέληξε.
 

«Η Αγία Σοφία είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού»

 

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, σημειώνοντας πως «είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί εδώ στη Θράκη έχουμε ένα παγκόσμιο παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πολιτών».
 
Αυτό δυστυχώς, δεν συμβαίνει στη γειτονική Τουρκία, σημείωσε, και ιδιαίτερα μάλιστα μετά από την τελευταία ενέργεια για την Αγιά Σοφιά, «που είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού, που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα».
 
Για αυτό και τόνισε πως όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, οφείλει να αντιδράσει τώρα ώστε να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη απόφαση, που είναι και προσβλητική και προκλητική από την πλευρά του κ. Ερντογάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.