Στην Αναπτυξιακη Τραπεζα φαινεται να «κολλησε» η επαναλειτουργια της SHELMAN

Χωρίς απαντήσεις έχουν μείνει οι εργαζόμενοι, με την αναμονή να παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο

Στο γεγονός ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα, που αναμενόταν να στηρίξει με χρηματοδότηση την επαναλειτουργία της SHELMAN, δεν δεσμεύτηκε ακόμα για αυτή, άγνωστο για ποιο λόγο, αποδίδουν την νέα καθυστέρηση που υπήρξε στην υπόθεση οι εργαζόμενοι.

 

Όπως σημείωσε ο Ταμίας του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου, η προηγούμενη ήταν η τελευταία Δευτέρα που θα μπορούσε να κατατεθεί η προσφορά των επενδυτών, μιας και τα δικαστήρια αναμένεται να κλείσουν για το καλοκαίρι, και η διαδικασία να συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο, αν συνεχιστεί.

 

Ακόμα αναζητούν τους πραγματικούς λόγους, μιας και παρά τις οχλήσεις τους δεν έχουν πάρει απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, του οποίου ο Υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε διαβεβαιώσει μόλις πρόσφατα για την άμεση επιτυχή έκβαση της όλης υπόθεσης.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδυτές είχαν εκφράσει εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια το ενδιαφέρον τους για το εργοστάσιο της SHELMAN, και είχαν προχωρήσει και σε μια σειρά από κινήσεις, στη σύσταση του εταιρικού σχήματος, ακόμα και στην αγορά του παλιού συμβόλου της εταιρείας.

 

Και ενώ υπάρχουν κάποια επενδυτικά κεφάλαια, για την αγορά της μονάδας μέσω της εκκαθάρισης, δεν προχωρά χωρίς την επιπλέον στήριξη. Όταν είχε πρωτοεκφραστεί το ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, εξερευνούνταν η χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).

 

Πλέον όμως, και με τη δημιουργία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η έμφαση είχε δοθεί στην στήριξη από αυτή. Όμως φαίνεται πως υπάρχει για μια ακόμα φορά εμπλοκή, για αυτό και οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουν να βρουν τι έφταιξε για την νέα καθυστέρηση.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.