Ανοιγμα του συνοριακου σταθμου της Νυμφαιας ζητα το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Μετά από πρόταση της επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή» Ελένης Λαφτσή

Ψήφισμα, πρόταση για το οποίο κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή, με το οποίο απαιτείται το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, για την είσοδο τουριστών από τους βόρειους γείτονές μας, υιοθέτησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

 

Στην πρόταση του ψηφίσματος τονίζεται πως διανύουμε ήδη την τουριστική περίοδο και οι προσδοκίες για τα οφέλη που θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε από τον τουρισμό, διαψεύδονται, μετά την κυβερνητική απόφαση για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας ,με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων και την οικονομική ασφυξία για ένα σημαντικό τμήμα της τοπικής κοινωνίας που ασχολείται με τον τουρισμό.

 

Δεδομένου ότι η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας τουριστών από τα βόρεια σύνορά μας δεν είναι καθολική, αλλά επιτρέπεται επιλεκτικά από το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, γεννώνται εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της, καθώς θα μπορούσε με καθημερινούς ελέγχους και διενέργεια τεστ  από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, να αποφευχθεί η διασπορά του ιού και να θωρακισθεί  η υγεία των συμπολιτών μας.

 

Μετά δε την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για είσοδο τουριστών μόνο κατόπιν έγγραφης επίδειξης τεστ, θεωρείται ότι έχει εκλείψει κάθε δικαιολογία από την κυβέρνηση ώστε να συνεχίσει να εμμένει στην παράλογη αυτή απόφαση .

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, κατόπιν όλων αυτών, αποφάσισε ομόφωνα να απαιτήσει την άμεση ανάκλησης της απόφασης και το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, καθώς και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς το σκοπό αυτό.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.