«Φαλακρο 400»: Μια νεα ποδηλατικη διαδρομη ξεκινησε στην ΑΜΘ

Ποδηλάτες από όλη τη χώρα συμμετείχαν στο brevet 400 χιλιομέτρων που ξεκίνησε και κατέληξε στην Κομοτηνή

Σχεδόν 20 ποδηλάτες ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουλίου από την Κομοτηνή, συμμετέχοντας στο «Φαλακρό 400», σε ένα brevet 400 χιλιομέτρων από την Κομοτηνή στο Φαλακρό και πίσω, επιστρέφοντας στην Κομοτηνή το βράδυ του Σαββάτου.

 

Στην διαδρομή συμμετείχαν ποδηλάτες από την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Αθήνα, το Νευροκόπι, τη Θεσσαλονίκη και αλλού, έχοντας την ευκαιρία να ποδηλατήσουν για ώρα σε ευθείες δίπλα σε θάλασσες και λίμνες, κρατώντας τη μοναδική μεγάλη ανάβαση του brevet για τις δροσερές ώρες της νύχτας ή της χαραυγής.

 

 

Τα brevet είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13.5 ώρες χρόνο περιορισμού, 300 χλμ. με 20 ώρες, 400 χλμ. με 27 ώρες, 600 χλμ με 40 ώρες και 1000 χλμ με 75 ώρες περιορισμό.

 

Οι ποδηλάτες που ξεκίνησαν το 400άρι από την Κομοτηνή, κινήθηκαν νότια προς το Πόρτο Λάγος, συνέχισαν παραλιακά από την Κεραμωτή και την Καβάλα, πριν στρέψουν τα τιμόνια τους προς τη Δράμα, και την Προσοτσάνη ξεκινώντας την ανάβαση στο Φαλακρό μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο, πριν ξεκινήσουν στο δρόμο της επιστροφής μέσω Παρανεστίου και Ξάνθης.

 

Στην Ελλάδα γίνονται γύρω στα 70 brevet διαφόρων αποστάσεων, το οποία δεν είναι ανταγωνιστικά, αλλά οι ποδηλάτες γίνονται μια μεγάλη παρέα.

 

 

Ένας από τους εμπνευστές του brevet ήταν ο Αλεξανδρουπολίτης κ. Κώστας Δεληγιώργης, που διοργανώνει brevet από το 2008.

 

Στόχος τους είναι να αναπτύξει αυτή την ασχολία όσο το δυνατόν περισσότερο, και ήταν μια πολύ καλή κίνηση για φέτος να κάνουν τη διαδρομή στο Φαλακρό.

 

Ο κ. Δεληγιώργης σημείωσε πως οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή εμπειρία, να ασχολούνται κάποια χρόνια με αυτό, αλλά συνήθως ο ρυθμός είναι καλός, όπως μπορεί ο καθένας, ενώ γίνονται και μια ωραία παρέα, κρατώντας βέβαια αυτή την περίοδο, λόγω κορωνοϊού, τις αποστάσεις.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.