Συμβολικη διαμαρτυρια για την Αγια Σοφια στην Κομοτηνη

Έξω από το Τουρκικό Προξενείο

Μια συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους στην απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου έξω από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής τα μέλη του Συλλόγου «Φλόγα Ελληνισμού» από την Ξάνθη.
 
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα, που έγινε κυρίως διά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ήταν σχετικά μικρή, με τους περισσότερους συμμετέχοντες να είναι μέλη της οργάνωσης από την Ξάνθη.
 
Η συγκέντρωση έγινε στο τέλος της Οδού Ιώνων, όπου βρισκόταν δυνάμεις της αστυνομίας που παρακολουθούσαν την διαμαρτυρία, χωρίς όμως να γίνει κάποια κίνηση προς το προξενείο.
 
Στόχος της συγκέντρωσης, σημείωσε εκ μέρος των διαδηλωτών ο κ. Θεόφιλος Κιλιγκαρίδης, είναι να στείλουν ένα μήνυμα στον Ερντογάν και την Τουρκία, που θεωρούν πως δεν σεβάστηκαν το σύμβολο της Ορθόδοξης πίστης.
 
«Μια μέρα η Αγία Σοφία θα γίνει ελληνική γιατί ανήκει σε μας και στην Ορθοδοξία και στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες και τους Ορθόδοξους να ενωθούν και να ξεσηκωθούν» τόνισε.
 
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίον τόσο της μετατροπής όσο και της Τουρκίας, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.