«Οροσημο» παντα στην Επιτυχια

Για την προσπάθεια τους και τους επόμενους στόχους τους μίλησαν οι Κώστας Χατζίδης, Ηλίας Σουσανίδης, Πάρης Κευσενίδης, Άννα Γεωργιτζίκη και Μάκης Δελίδης

Τα αποτελέσματα των κόπων μιας ιδιότυπης χρονιάς, κατά την οποία είχαν πέρα του κανονικού άγχους να διαχειριστούν και την περίοδο της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, που για μερικούς φαίνεται πως αποτέλεσε όχι πρόβλημα αλλά ευκαιρία, μέτρησαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου οι μαθητές του Φροντιστηρίου Ορόσημο.

Μαθητές βρέθηκαν στο Φροντιστήριο για να μοιραστούν με τους καθηγητές τους την χαρά τους, τον προβληματισμό τους, αλλά και τα σχέδια τους για το μέλλον, μετά το τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας, ξεκινώντας μια ακόμα μεγαλύτερη.

Για τα αποτελέσματά τους, αλλά και για το ακαδημαϊκό τους μέλλον μίλησαν πέντε μαθητές του φροντιστηρίου, οι δρόμοι των οποίων θα είναι διαφορετικοί, θα τους ενώνει όμως πάντα η μαθητική τους πορεία.

Μάκης Δελίδης

«Με δυσκόλεψε η καραντίνα αρχικά, αλλά με σωστό προγραμματισμό και τη βοήθεια του Φροντιστηρίου, κατάφερα να ανταπεξέρθω στις δυσκολίες»

Ικανοποιημένος, αρκετά, είναι με την επίδοσή του στο δεύτερο πεδίο, Θετικών Επιστημών, ο Μάκης Δελίδης, σημειώνοντας πως το Φροντιστήριο Ορόσημο τον βοήθησε αρκετά για να πετύχει τους στόχους του.

Αυτή τη στιγμή είναι διχασμένος όσο αφορά την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει, παρόλο που του αρέσουν τόσο τα Μαθηματικά όσο και η Φυσική, για αυτό και θα δηλώσει τα μόρια, ενώ το σκέφτεται και για σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών.

Η καραντίνα λόγω κορωνοϊού τον δυσκόλεψε κάπως στην αρχή, όμως δεν ήταν μόνος. «Με δυσκόλεψε η καραντίνα αρχικά, αλλά με σωστό προγραμματισμό και τη βοήθεια του Φροντιστηρίου, κατάφερα να ανταπεξέρθω στις δυσκολίες, και άρχισα ξανά το συστηματικό διάβασμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άννα Γεωργιτζίκη

«Αφιέρωσα αρκετό χρόνο στο διάβασμα την περίοδο της καραντίνας, και πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε να γράψω καλύτερα στο τέλος»

Στην Σχολή Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, την πρώτη της επιλογή, ελπίζει να είναι από το Σεπτέμβριο η Άννα Γεωργιτζίκη, που πέτυχε βαθμολογία 17.625 στο πρώτο πεδίο, των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Τα θέματα στο πεδίο της θεωρεί πως ήταν αρκετά απαιτητικά, ήθελαν αρκετό διάβασμα, παρόλα αυτά πιστεύει πως ένας πολύ διαβασμένος μαθητής, μπορούσε να γράψει καλά.

Όσο για το διάβασμα στον καιρό της καραντίνας, θεωρεί πως τη βοήθησε πάρα πολύ, μιας και είχε το χρονικό περιθώριο ώστε να το αγκαλιάσει. «Αφιέρωσα αρκετό χρόνο στο διάβασμα, και πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε να γράψω καλύτερα στο τέλος» ανέφερε.

Ηλίας Σουσανίδης

«Υπήρχαν δύσκολα μαθήματα, όπως Έκθεση και Χημεία, αλλά Φυσική και Μαθηματικά ήταν πιο βατά»

Στο δεύτερο πεδίο, Θετικών Επιστημών, εξετάστηκε ο Ηλίας Σουσανίδης, ο οποίος είχε γενικό βαθμό 17, και ο οποίος έχει ως πρώτη επιλογή, τουλάχιστον προς το παρόν, την σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Ξάνθη.

Όπως ανέφερε, υπήρχαν δύσκολα μαθήματα, όπως Έκθεση και Χημεία, αλλά θεώρησε πως Φυσική και Μαθηματικά ήταν βατά.

Όσο για την επιλογή της Σχολής του, σημείωσε πως πέρα από το γεγονός ότι θα είναι Μηχανικός ενδιαφέρεται και για τον τομέα των ηλεκτρονικών, οπότε είναι ένας καλός συνδυασμός.

Όσο για τις επιπτώσεις της καραντίνας, θεωρεί ότι είχε διαφορά στο χρόνο διαβάσματος, αλλά τη σημαντική διαφορά έκανε η μείωση της ύλης, που σε κάποια μαθήματα σήμαινε πως σημαντικά κεφάλαια χάθηκαν.

«Στα μαθηματικά, παρόλο που τυπικά ήταν το 1/3 αισθάνθηκα πως χάθηκε σχεδόν η μισή ύλη» ανέφερε, και έτσι τα θέματα του φάνηκαν λίγο πιο εύκολα από ό,τι θα μπορούσαν να είναι αν περιλαμβανόταν όλη η αρχική ύλη για τις εξετάσεις.

Πάρης Κευσενίδης

«Στόχος η Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και μετά το μεταπτυχιακό της»

Σχετικά μέτριας δυσκολίας βρήκε τα μαθήματα ο Πάρης Κευσενίδης, εκτός φυσικά από το μάθημα της Χημείας, το οποίο ήταν, όπως τόνισε, πολύ δύσκολο.

Στόχος του πλέον έχοντας πετύχει βαθμό 16.325 είναι η σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, μιας και του αρέσει το γεγονός ότι συνδυάζει τα Οικονομικά με την Πληροφορική, ενώ ήδη έχει σκεφτεί για την είσοδό του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής.

Όσο για την καραντίνα, σημείωσε πως έδωσε μια παύση στα μαθήματα ακριβώς την περίοδο που είχε ξεκινήσει να διαβάζει περισσότερο, και την ευκαιρία να ξεκουραστεί, για αυτό και θεωρεί πως είχε ως αποτέλεσμα να τα πάει πολύ καλύτερα.

Κώστας Χατζίδης

«Ήταν λίγο παράξενη η χρονιά, αλλά είχαμε αρκετό ελεύθερο χρόνο να διαβάσουμε»

Σχετικά καλά, παρόλο που περίμενε καλύτερα, έγραψε ο Κώστας Χατζίδης, ο οποίος ήταν στο 3ο Πεδίο, Επιστήμες Υγείας και Ζωής.

Ο στόχος τους ήταν και παραμένει η σχολή Βιοχημείας, όμως αν δεν τα καταφέρει, η δεύτερη επιλογή του θα είναι η Διαιτολογία, μια και δεν νομίζει πως θα επαναλάβει την προσπάθεια στις εξετάσεις την επόμενη χρονιά.

Τα μαθήματα ήταν αρκετά δύσκολα, τόνισε, ειδικά στην έκθεση και τη Χημεία, ενώ ήταν βατά στη Βιολογία.

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιότυπη, μιας και συνέπεσε με την πανδημία του κορωνοϊού και την καραντίνα, όμως όπως σημειώνει και ο ίδιος, «ήταν λίγο παράξενη η χρονιά, αλλά είχαμε αρκετό ελεύθερο χρόνο να διαβάσουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.