Συμπιεσαν τις βαθμολογιες στη Ροδοπη Χημεια και Εκθεση

Χαμηλότερες φαίνεται να είναι από πέρυσι οι βαθμολογίες κυρίως στον προσανατολισμό της Υγείας

«Έξυπνα» μηχανογραφικά με επιλογές που θα κοιτάζουν στο μέλλον συνέστησε στους υποψηφίους η Μαίρη Κοσμίδου

 

Η Χημεία φαίνεται πως θα αποτελέσει, όπως αναμενόταν άλλωστε, τον μεγαλύτερο παράγοντα για το πού θα κινηθούν οι βάσεις φέτος, στα πεδία που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις περιζήτητες σχολές Υγείας.

 

Αυτό φαίνεται πως ισχύει και στη Ροδόπη, σύμφωνα με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, που σημείωσε πως αυτό που φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα των πανελλαδικών, είναι ότι έχει μεγάλη μείωση στη βαθμολογία ο προσανατολισμός της Υγείας, γιατί η χημεία, και η βαθμολόγηση της έκθεσης, είναι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

 

Πολλοί μαθητές είναι στις βαθμολογίες 15-16, ενώ υπάρχουν και αρκετές βαθμολογίες κάτω από τη βάση.

 

Η κορυφή, σημείωσε, έχει κατακτηθεί από λίγο άτομα, με τις βαθμολογίες στην έκθεση και τη χημεία να κατεβάζουν τη βαθμολογία.

 

Ο κλάδος που φαίνεται να έχει μείνει σχετικά αλώβητος είναι ο τομέας των ανθρωπιστικών σπουδών, γιατί δεν είχαμε εκπλήξεις στα θέματα.

 

Πάντως η κ. Κοσμίδου τόνισε πως οι πιέσεις στη βαθμολογία φαίνεται να ακολουθούν την πανελλαδική ροή.

 

Χωρίς συντελεστές βαρύτητας οι φετινές βαθμολογίες

 

Προειδοποίησε δε τους υποψηφίους, που θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους, ότι δεν θα πρέπει να συγκρίνουν τις περυσινές και προπέρυσινες βάσεις, γιατί τότε ανάλογα με το πεδίο υπήρχε συντελεστής βαρύτητας, ενώ οι φετινές βαθμολογίες υπολογίζονται ισότιμα.

 

Για αυτό και διευκρίνισε ότι μπορεί να φαίνεται ότι έχουν λιγότερα μόρια για τη σχολή που θέλουν, όμως η βάση καθορίστηκε με διαφορετικό υπολογισμό.

 

Επισήμανε επίσης πως από σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

 

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό -το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

 

Η κ. Κοσμίδου προειδοποίησε τους υποψηφίους πως θα πρέπει να κάνουν έξυπνα μηχανογραφικά, με πολλές επιλογές, που θα κοιτάζουν στο μέλλον, και όχι σε βραχυπρόθεσμες «λύσεις».

 

«Για κάποιους, οι βαθμολογίες ήταν αυτές που περίμεναν και θα τους δώσουν τον στόχο που επιδίωκαν, για άλλους όμως, με σωστές επιλογές, μπορεί να βρεθούν στο στόχο που ήθελαν», όπως με δεύτερες σπουδές, ή μπορούν να ξαναδοκιμάσουν του χρόνου, αν δεν απέδωσαν αυτό που περίμεναν.

 

«Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους που έκαναν τον αγώνα τους, σε συνθήκες οι οποίες ήταν δύσκολες και πρωτόγνωρες, και θεωρώ πως με θετική σκέψη θα προχωρήσουμε στην ακαδημαϊκή τους πλέον φοίτηση και την ενήλικη ζωή» κατέληξε.

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.