Θα προχωρησει η ανακατασκευη της γεφυρας του Κομψατου;

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πτώση της, δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή νέας

Η πρόσφατη ανακοίνωση της συνέχισης της διαδικασίας για την κατασκευή της γέφυρας του Κοσμίου η οποία βέβαια έχει ακόμα δρόμο, αποτέλεσε αφορμή, για κάποιους αναγνώστες του ΠτΘ, να σκεφτούν την άλλη γέφυρα της Ροδόπης που αποτελεί, εδώ και χρόνια, ζήτημα για την περιοχή, τη γέφυρα του Κομψάτου.
 
Και αυτό γιατί παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από την πτώση της γέφυρας, το μόνο που έχει γίνει είναι η απομάκρυνση του πεσμένου τμήματος από την κοίτη του ποταμού, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν για παράσυρσή του, αλλά από εκεί και πέρα δεν έχει προχωρήσει κάποιο έργο.
 
Πολιτικά η γέφυρα έχει αποτελέσει ένα καυτό θέμα, μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης της Περιφέρειας, όμως αυτό δεν ικανοποιεί πολλούς από τους κατοίκους των γύρω οικισμών, που εξυπηρετούνται μεν από την παλιά γέφυρα, όμως βλέπουν τα χρόνια να περνούν και αυτό το παράπονο εξέφρασαν στον ΠτΘ.
 
Βέβαια υποτίθεται πως το θέμα της γέφυρας είχε προχωρήσει τον Νοέμβριο, όταν και το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει, μετά από μια πολύ έντονη συνεδρίαση με πολλές αντιπαραθέσεις, την καθαίρεση και του υπολοίπου κομματιού της γέφυρας, και στη συνέχεια την κατασκευή νέας, τεσσάρων ανοιγμάτων (αντί τριών σήμερα) και την απομάκρυνση του επιχώματος του ποταμού.
 
Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό προκειμένου να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί η μελέτη, και εν συνεχεία η δημοπράτηση και κατασκευή του έργου.
 
Αυτό όμως που μέχρι στιγμής απτώς εντυπώνεται στον πραγματικό κόσμο, είναι μια πεσμένη γέφυρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.