Εκτακτη συγκλιση του Περιφερειακου Συμβουλιου ζητουν 23 συμβουλοι της αντιπολιτευσης

Η διαμορφωθείσα κατάσταση με τους κλειστούς συνοριακούς σταθμούς και το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ στην ημερήσια διάταξη

Αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κατέθεσε η Περιφερειακή Σύνθεση συνεπικουρούμενη από τους περιφερειακούς συμβούλους της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης – Ανταρσία στην ΑΜΘ”. Οι 23 συνολικά περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης περιλαμβάνουν στο αίτημά τους δύο θέματα προς συζήτηση υπό την αίρεση πως η συνεδρίαση θα είναι δια ζώσης με την τήρηση φυσικά όλων των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID – 19.

Τα θέματα

 
Τα δύο θέματα που προτείνεται να εισαχθούν προς συζήτηση είναι αφενός «Α) Η έλλειψη περιφερειακού σχεδιασμού, υπό τις διαμορφούμενες συνθήκες μετά την πανδημία του COVID-19, για την υποστήριξη του τουριστικού κλάδου,. B) Αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε εις βάρος της Περιφέρειάς μας δυνάμει της υπ’ αριθμόν Δ1α/ΓΠ.οικ.41015/30.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 2733/3-7-2020 περί «Επιβολής του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Σουηδία, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από την 1.7.2020 έως και τις 15.7.2020» αφετέρου η «γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε). του έργου “Αεριοστροβιλικός Σταθμός Συνδιασμένου Κύκλου (ΑΣΣΚ) της TERNA A.E. με καύσιμο Φ.Α. Ονομαστικής Μικτής Ισχύος 665 MW, της επιχείρησης TEΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε. το οποίο θα εγκατασταθεί στα Ο.Τ. 32 και 37 της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής της ΠΕ Ροδόπης».
 

Περιφερειακή Σύνθεση: «Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνάει, η Περιφέρειά μας χάνει ευκαιρίες»

 
Αιτιολογώντας την απόφαση για κατάθεση αιτήματος έκτακτης σύγκλισης του περιφερειακού συμβουλίου η Περιφερειακή Σύνθεση σχολιάζει:
 
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το αίτημα της Περιφερειακής Σύνθεσης για σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου κατάφερε να ξυπνήσει τον Περιφερειάρχη και τα μέλη της Διοίκησής του από την χειμερία (αν και βρισκόμαστε στη καρδιά της θερινής περιόδου) νάρκη και το ίδιο απόγευμα να γίνουμε αποδέκτες, όχι ενός, αλλά δυο δελτίων τύπου για τα θέματα που εμείς ζητήσαμε να συζητηθούν επειγόντως και μάλιστα σε δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 
Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι παρά τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία τους, δεν δρομολογεί διεκδικήσεις, δεν διαμορφώνει πλάνο ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας και τελικά αδυνατεί παντελώς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
 
Η παράταξή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να ανταποκρίνεται στον θεσμικό της ρόλο αναδεικνύοντας τα πραγματικά και ουσιώδη προβλήματα της Περιφέρειάς μας, διεκδικώντας για τους πολίτες όλα εκείνα που ο Περιφερειάρχης και η Διοίκησή του εγκαταλείπουν στη τύχη τους.
 
Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνάει, η Περιφέρειά μας χάνει ευκαιρίες. Ευτυχώς, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως, ποιος έχει την ευθύνη για τη διόγκωση των προβλημάτων και την ανυπαρξία προγράμματος για την επόμενη μέρα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.