Ντινος Χαριτοπουλος: Μεγαλη η καταστροφη του δασους, ασφαλεις οι κατοικοι

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών από το μέτωπο της πυρκαγιάς

Στο σημείο όπου μαίνεται έως και αυτή την ώρα η πυρκαγιά στις Σάπες, βρίσκεται ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Χαριτόπουλος έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη στιγμή, η οποία ωστόσο εντοπίστηκε έγκαιρα και βρήκε σε ετοιμότητα τόσο την Πυροσβεστική υπηρεσία, την Περιφέρεια και τον Δήμο, που συμμετέχει στην προσπάθεια κατάσβεσής της με όλο της το προσωπικό και τα μηχανήματα, γεγονός που όπως δήλωσε «σε συνδυασμό με το ότι είχαμε τις ζώνες αντιπυρικής προστασίας, μας δίνουν την ελπίδα ότι δεν θα έχουμε θύματα αλλά ούτε και καταστροφές σε περιουσίες».

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών  εξήγησε πως ήδη μεγάλη έκταση δάσους έχει καταστραφεί, διαβεβαίωσε ωστόσο πως ο οικισμός έχει εκκενωθεί, με τους κατοίκους να βρίσκονται ασφαλείς στο γήπεδο, στο Πολύκεντρο, αλλά και σε σχολεία, όπου ήδη με την μέριμνα του «Βοήθεια στο Σπίτι» και λοιπών υπηρεσιών και φορέων, τους παρέχονται ήδη πρώτης ανάγκης.

Αυτή την ώρα όπως τόνισε βρίσκεται εν εξελίξει η προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς στο κάτω μέρος των σπιτιών του οικισμού, με την μάχη για την κατάσβεσή της να συνεχίζεται, ωστόσο όπως εξήγησε και ο ίδιος ο άνεμος δεν στέκεται «σύμμαχος» στην προσπάθεια αυτή.

Στο  σημείο βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης και οι περιφερειακοί διευθυντές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.