7 μνηστηρες για το εργο ΣΔΙΤ των φοιτητικων εστιων του ΔΠΘ

6 από τις μεγάλες κατασκευαστικές αναμένεται να συνεχίσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

Με 7 εταιρείες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το έργο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δ.Π.Θ. με τίτλο «Υλοποίηση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών του ΔΠΘ. με συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)», και προϋπολογισμό 107,3 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου η πρώτη φάση της διαδικασίας.
 
Το έργο που προβλέπεται να αλλάξει τη μορφή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εγκρίθηκε την άνοιξη, με την Α΄ Φάση του Διαγωνισμού όπου οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς υπέβαλλαν Φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για να γίνει η προεπιλογή εκείνων των Υποψηφίων, που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, ολοκληρώθηκε την Τρίτη, μετά από παράταση 15 ημερών από την αρχική ημερομηνία.
 
 
Οι ακόλουθοι 7 φορείς εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη αυτή φάση του διαγωνισμού:
 
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
ARCHRODON GROUP NV
ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.
ΑΒΑΞ Α.Ε.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.
 
Οι φορείς είναι ουσιαστικά οι ίδιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πρώτη φάση του διαγωνισμού σε παρόμοιο έργο για τις φοιτητικές εστίες που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, δείχνοντας πως αυτά τα ΣΔΙΤ θα αποτελέσουν πεδίο μάχης με συγκεκριμένους «παίχτες».
 
Στη συνέχεια θα προκύψουν από το Πανεπιστήμιο οι 6 συμμετέχοντες που θα περάσουν στη β' φάση του διαγωνισμού,  στον ανταγωνιστικό διάλογο για το εμβληματικό αυτό έργο που θα υλοποιηθεί σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη. Η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να λάβει χώρα το 2021.
 
Το έργο, να θυμίσουμε, περιλαμβάνει τη δημιουργία φοιτητικών εστιών 4 κτηρίων συνολικού εμβαδού 12.194,34 τ.μ. και δυναμικότητας 350 ατόμων στην Αλεξανδρούπολη, όπου επίσης προβλέπεται η δημιουργία χώρου σίτισης εμβαδού 3.776,75 τ.μ και δυναμικότητας 1500 ατόμων και η δημιουργία πανεπιστημιακών κατοικιών, 12 χώρων τουλάχιστον 4 ατόμων συνολικού εμβαδού 1.440,00 τ.μ.
 
Στην Κομοτηνή προχωρά η δημιουργία 2 κτιρίων φοιτητικών εστιών 9.667,36 τ.μ. εσωτερικής επιφάνειας και 3.551,8 τ.μ. συνολικό εμβαδόν υπαίθριων χώρων, 350 ατόμων δυναμικότητας. Επίσης η δημιουργία χώρου σίτισης φοιτητών δυναμικότητας 2.500 ατόμων. Ξενώνας φιλοξενίας για 28 άτομα συνολικού εμβαδού 660 τ.μ., 24 πανεπιστημιακές κατοικίες χωρισμένες σε 6 τμήματα των 4 κατοικιών συνολικού εμβαδού 2.880 τ.μ. και η δημιουργία ενός κεντρικού κτιρίου που θα συστεγάζει βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και διάφορους χώρους που θα χρησιμοποιούνται για εκδηλώσεις, συνολικού εμβαδόν 17.000 τ.μ και 6.000 τ.μ υπαίθριων χώρων.
 
Τέλος στην Ξάνθη προχωρά η δημιουργία ερευνητικού κέντρου Αριστείας που θα περιλαμβάνει 1 κεντρικό κτίριο με εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα 10.000 τ.μ. και 5.000 τ.μ. υπαίθριων χώρων.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.