Παγωμενη η τουριστικη κινηση στο Φαναρι

Στο ελάχιστο έχουν πέσει οι κρατήσεις, στήριξη και άνοιγμα της Νυμφαίας ζητούν οι Επαγγελματίες

Τα προβλήματά τους παρέθεσαν στην τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου

 
 
Τα προβλήματα που έχουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού τόσο από το κλείσιμο της Νυμφαίας, όσο και από την γενικότερη κατάσταση, συζήτησε με αυτούς η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, που επισκέφτηκε τον οικισμό, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Χαρίτου το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου.
 
Η κ. Νοτοπούλου συναντήθηκε με τοπικούς επαγγελματίες από τον τομέα του Τουρισμού, που είδαν, παρόλο που φάνηκε λίγο η κατάσταση να βελτιώνεται με το άνοιγμα των συνόρων, ξαφνικά αυτή να καταρρέει.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ μετά το άνοιγμα στις ξενοδοχειακές υποδομές η πληρότητα ξεκίνησε να βελτιώνεται, με την ανακοίνωση του κλεισίματος της Νυμφαίας οι κρατήσεις ξανά κατέρρευσαν, και πλέον είναι τυχεροί αν έχουν κρατήσεις μετρημένες στα δάχτυλα.
 
Όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να είναι αντιμέτωποι ουσιαστικά, με μια χαμένη χρονιά.
 
Από αρκετούς δε σημειώθηκε πως το κλείσιμο αυτό ακόμα και σήμερα δεν έχει αιτιολογηθεί υγειονομικά. Παράλληλα με το άμεσο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το θέμα της Νυμφαίας, οι επαγγελματίες αναφέρθηκαν και στα πάγια προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας και βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών, για την προσέλκυση μεγαλύτερου πλήθους επισκεπτών.
 

Αγωνία για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Νυμφαίας

 
«Η αγωνία για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Νυμφαίας, καθώς και οι επιπτώσεις που έχει αυτό στην τοπική οικονομία, είναι διάχυτη» παρατήρησε η κ. Νοτοπούλου, για να σταθεί ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ζήτημα βιωσιμότητας, όπως και οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν μέχρι πρότινος σε αυτές.
 
Θεωρεί δε πως μοιάζει να μην υπάρχει δικαιολογία και σοβαρός σχεδιασμός από την κυβέρνηση, και το αιφνιδιαστικό κλείσιμο δεν φαίνεται να συνδέεται με επιδημιολογικά κριτήρια ή χαρακτηριστικά.
 
«Φυσικά όπου απαιτείται η αυστηροποίηση των ελέγχων και των περιορισμών πρέπει να γίνει κατόπιν εντολής των ειδικών, ωστόσο εδώ φαίνεται να έχουμε ένα πολύ κακό σχεδιασμό, που επιβαρύνει και την είσοδο από τον Προμαχώνα» ανέφερε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ για να υπογραμμίσει πως η διαμορφωθείσα κατάσταση δείχνει να μην υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις υγειονομικού προσωπικού και ΕΟΔΥ, την ώρα που η Κυβέρνηση είχε αρχικά δηλώσει πως θα ανοίξει τη Νυμφαία.
 
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη μέτρων στήριξης στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, στοιχειοθετούν ένα εφιαλτικό σενάριο για την οικονομία της ΑΜΘ, που για μια ακόμα φορά είναι απομονωμένη και ξεχασμένη συμπέρανε η κ. Νοτοπούλου εξηγώντας πως με δεδομένο ότι όλα τα σενάρια για τον τουρισμό είναι αβέβαια, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» στοχεύει ώστε να διασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού και των ταξιδιωτών, αλλά και να στηριχθεί η τοπική οικονομία, με ρευστότητα, στήριξη της εργασίας και ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.