Στον προεδρο της ΕΤΑΔ με ολα τα εκκρεμη ζητηματα της περιοχης στην ατζεντα ο Ε. Στυλιανιδης

«Η Ροδόπη δεν μπορεί άλλο πλέον να είναι θύμα της γραφειοκρατίας ή της αδιαφορίας του Ελληνικού δημοσίου» ξεκαθάρισε ο βουλευτής

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
 
Σε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και πρώην Υπουργό Αντώνη Μπέζα καθώς και με τεχνοκράτες του Οργανισμού, ζήτησε να προχωρήσουν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να μη μείνει αναξιοποίητο κανένα ακίνητο του Νόμου Ροδόπης προς όφελος της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αφού ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση των ακινήτων στη Ροδόπη διασφάλισε τη δέσμευση για την πλήρη αξιοποίηση του Camping και της Παραλίας Φαναριού προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κατασκηνωτών αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης του χωριού, του Δήμου Κομοτηνής και φυσικά του Νόμου Ροδόπης. Επισήμανε τη μακρόχρονη εγκατάλειψη και απαξίωση των υποδομών καθώς και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των πανέμορφων παραλιών.
 
Επίσης ο βουλευτής εξασφάλισε τη δέσμευση για την ολιστική αξιοποίηση του κτήματος Ιμέρου που συμπεριλαμβάνει 3000 στρέμματα παράκτιας ζώνης με μεγάλα τμήματα προστατευόμενα από τη συνθήκη Ραμσάρ και Νατούρα, για τα οποία υπάρχει πλέον ειδική πρόβλεψη ελαφράς αξιοποίησης με τρόπους συμβατούς με την προστασία του περιβάλλοντος. Να σημειωθεί ότι, όπως γράφαμε τις προάλλες, είναι σε εξέλιξη διαδικασία για τη προκήρυξη σχετικής πρόσκλησης επενδυτικού ενδιαφέροντος και υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
 
Τέλος ο βουλευτής Ροδόπης έθεσε και το θέμα της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Κομοτηνής, για το οποίο επίσης προβλέπεται άμεσα να βγει διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ως ξενοδοχείο ή φοιτητική Εστία.
 
Ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να βαλτώνει η διαδικασία αξιοποίησης αυτών των ακινήτων-φιλέτων επί χρόνια, την ώρα μάλιστα που η περιοχή δοκιμάζεται οικονομικά, αγωνίζεται να ανεβάσει την τουριστική της ανάπτυξη και παρόλα αυτά παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Ζήτησε να υπάρξει ομάδα εποπτείας της υλοποίησης των διαδικασιών και προειδοποίησε ότι ο ίδιος θα παρακολουθεί συστηματικά την εξέλιξη της διαδικασίας κάτι που δεσμεύτηκε να κάνει και ο Προέδρος της ΕΤΑΔ Α. Μπέζας.
 
Σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε πως «η Ροδόπη δεν μπορεί άλλο πλέον να είναι θύμα της γραφειοκρατίας ή της αδιαφορίας του Ελληνικού δημοσίου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση. Το παράκτιο μέτωπο του Νομού μας πρέπει να αξιοποιηθεί όλο, από τη Μαρώνεια μέχρι το Φανάρι, με τρόπους έξυπνους, σύγχρονους και φιλοπεριβαλλοντικούς προς όφελος της τοπικής οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης. Θα το παλέψουμε συστηματικά ώσπου να το πετύχουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.