Η Θρακη αδικειται διαχρονικα

Της Έκδοσης

Με πολύ ενδιαφέρον βλέπουμε τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει στο δίλημμα που έθεσε με δηλώσεις του ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού στις γειτονικές χώρες, αναφέροντας «ή τουρίστες ή φοιτητές».
 
Ήδη είχαμε αντιδράσεις, χαρακτηρίζοντας το ουσιαστικά ψευτοδίλημμα, τόσο από το Δήμαρχο Κομοτηνής, όσο και από το Δήμαρχο Ιάσμου, μέσω της συμφωνίας του με τον πρώτο.
 
Η αλήθεια είναι πως αυτή η τοποθέτηση, αποτελεί μια διαφοροποίηση για τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας να παίρνει πολύπλοκα θέματα, χωρίς εύκολες απαντήσεις, και να τα θέτει σε μανιχαϊστικά ερωτήματα, με τη μία απάντηση να παρουσιάζεται ως δεδομένα ορθή, η οποία, εντελώς τυχαία, είναι συνήθως αυτή που ευνοεί τον ίδιο. (βλέπε στις τελευταίες εκλογές το «Ορφανή Ροδόπη ή ισχυρή εκπροσώπηση;»).
 
Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται να σκόνταψε, πιθανότατα γιατί έθεσε το θέμα σε δύο πολύ απλές έννοιες, οι οποίες όμως δεν αποκλείουν η μία την άλλη.
 
Και αυτό γιατί αφενός, αν γίνεται σωστός έλεγχος, μπορείς να έχεις τουρισμό χωρίς να κινδυνεύει η επόμενη ακαδημαϊκή περίοδος, μιας και σχεδόν όλες οι πόλεις της Ελλάδας δέχονται τουρίστες χωρίς να έχουν βουλευτές οι οποίοι περιφέρονται στους δρόμους μοιρολογώντας την επερχόμενη καταστροφή που θα έρθει από την έλλειψη φοιτητών τον Σεπτέμβριο.
 
Αφετέρου, από τη στιγμή που η υπόλοιπη Ελλάδα έχει ανοίξει για τους τουρίστες, τυχόν έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας, ακόμα και αν δεν επηρεάσει την Ροδόπη, θα σημάνει ούτως ή άλλως τον περιορισμό της ακαδημαϊκής χρονιάς, και αυτό γιατί, αν δεν το ξέρετε ήδη, οι φοιτητές που περιμένουμε το Σεπτέμβριο θα κατοικούν σε όλες αυτές τις περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο, και έτσι, δεν μπορούν οι αρχές να διακινδυνεύσουν την υγεία τόσο των φοιτητών, όσο και των κατοίκων των πόλεων που θα τους υποδεχθούν, και έτσι, βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν.
 
Έτσι αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι πώς θα θωρακιστούμε τόσο υγειονομικά, όσο και οικονομικά, και όχι να τρέμουμε κάθε φορά που βλέπουμε βουλγάρικη πινακίδα στο δρόμο.
 
Η μόνη χρησιμότητα του διλήμματος αυτού, είναι να παίξει αφενός επάνω στον (εν μέρει δικαιολογημένο) φόβο συμπολιτών μας για εισαγόμενα κρούσματα, αφετέρου επάνω στον (και αυτό εν μέρει δικαιολογημένο) φόβο των συμπολιτών μας ότι θα έχουμε ένα καταστροφικό Σεπτέμβριο, κερδίζοντας χρόνο ελπίζοντας πως η Κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα μια και καλή, είτε κλείνοντας όλα τα σύνορα (αν χειροτερέψει η κατάσταση στη γείτονα χώρα) είτε ανοίγοντας τη Νυμφαία.
 
Ίσως θα έπρεπε να είχε διαβάσει την τοποθέτηση του Προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης, κ. Γιάννη Βεζυριαννίδη, για το θέμα της εξεταστικής, και του πώς θα πρέπει να προσεγγίζουμε το πανεπιστήμιο.
 
Σε μια Θράκη, που όπως ο κ. Στυλιανίδης δεν κουράζεται να μας επισημαίνει, έχει αδικηθεί διαχρονικά, θα πρέπει να δούμε πως θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, και όχι να θέτουμε διλήμματα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.