ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν σήμερα οι εντολές καταχώρησης και οι αρχικές τιμολογήσεις

06.07.2020 14:40

Διαφορετικά επιβεβαιώνεται ότι η λίστα «μαγειρεύτηκε», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία προκαλεί την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τις αρχικές τιμολογήσεις της εταιρείας Initiative για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορωνοϊού, αλλά και τις τελικές του υπουργείου Οικονομικών. Επιπλέον η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει ερωτήματα για τα ποσά και τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν τα χρήματα στα ΜΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά από μια απίστευτη καθυστέρηση 90 ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σέρβιρε σήμερα τη λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για την καμπάνια σχετικά με τον κορωνοϊό.

Οφείλει όμως, σήμερα κιόλας, να δημοσιοποιήσει και τις αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης που έστειλε η εταιρία initiative στα Μέσα, καθώς και τις αρχικές τιμολογήσεις. Εάν δεν το πράξει, επιβεβαιώνεται πως τόσες εβδομάδες η λίστα "μαγειρευόταν" ώστε να αποφύγουν οι υπουργοί της κυβέρνησης τις ευθύνες για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ακόμα και σε ανύπαρκτα Μέσα.

Και βεβαίως, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει για ποιον λόγο έχει αποκλείσει συγκεκριμένα Μέσα μόνο και μόνο επειδή ασκούν κριτική σε αυτή. Αλλά και να εξηγήσει γιατί σε κάποια Μέσα έχουν δοθεί ψίχουλα, ενώ, όσα επιτίθενται συστηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χρυσωθεί πλουσιοπάροχα. Μήπως η συγκεκριμένη μεθόδευση έγινε προκειμένου να φανεί, ψευδεπίγραφα, πως καλύπτεται το κριτήριο του πλουραλισμού; Αναμένουμε άμεσα πλήρεις απαντήσεις».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine