«Πρασινο φως» για την επαναλειτουργια της Shelman στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνης

Συνάντηση του Ε. Στυλιανίδη με τον Υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, κ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή. Ο Υπουργός, όπως ενημερώνει ο βουλευτής Ροδόπης, έκανε όλες τις απαιτούμενες επικοινωνίες και ενέργειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις τράπεζες για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να δοθεί η έγκριση να προχωρήσει η σχετική επένδυση. Επιπλέον διαβεβαίωσε τον κ. Στυλιανίδη, ότι «όλα θα πάνε καλά» και η βιομηχανία θα ξαναλειτουργήσει άμεσα, διασφαλίζοντας σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας.

Το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής της ΝΔ σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τον διεθνή επενδυτή επιτάχυνε τις συζητήσεις για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας. Επίσης με πρωτοβουλία του Ε. Στυλιανίδη έγινε συνάντηση του επενδυτή με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Τσακίρη, ενώ οι επενδυτές κατέθεσαν με πληρότητα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Την προσπάθεια αυτή μάλιστα στήριξε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Όπως αναφέρει αναλυτικότερα ο κ. Στυλιανίδης, «όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την βιομηχανία από τη διάλυση και το πλιάτσικο, συντηρώντας με προσωπικό κόστος και αγωνία μαζί με τον υποψήφιο επενδυτή την ελπίδα και τη δυνατότητα επαναλειτουργίας. Την ίδια στιγμή δουλεύαμε αθόρυβα μαζί τους προς όλες τις κατευθύνσεις για να επιτευχθεί ο στόχος. Τώρα είμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του στόχου. Το επενδυτικό σχήμα συμπεριλαμβάνει Ελληνικά, Ευρωπαϊκά αλλά και διεθνή κεφαλαία από μεγάλο αξιόπιστο Fund και δημιουργεί την πεποίθηση, ότι η επιστροφή της SHELMAN στη διεθνή αγορά θα είναι ιδιαιτέρως δυναμική».

Η θετική εξέλιξη στην επαναλειτουργία της Shelman, επιβεβαιώνει την επιστροφή σε ένα νέο κύκλο υγειούς ανάπτυξης για την περιοχή. Μετά το πέρας της συνάντησης, Ο Ε. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Άδωνη Γεωργιάδη για την άμεση ανταπόκριση και δήλωσε «θα είμαι πάνω από τη διαδικασία, ώσπου η πρώτη μηχανή να βάλει μπροστά».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.