Νεα παραταση για τον εγκλεισμο προσφυγων και μεταναστων

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης

Στην έκδοση νέας κοινής απόφασης για την παράταση του περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της χώρας, καθώς και σε δομές φιλοξενίας, προχώρησαν τα υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, δύο ημέρες μετά από την λήξη των περιορισμών για τον υπόλοιπο πληθυσμό, και χωρίς να δίνονται από τα αρμόδια υπουργεία περαιτέρω πληροφορίες για την ανάγκη παράτασης των απαγορεύσεων.

Παρατείνονται, έως και 19 Ιουλίου 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της χώρας με στόχο την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού/COVID-19.

Σύμφωνα με την απόφαση οι ώρες εξόδου ορίζονται από 07:00 έως και 21:00 και στις περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατόν πενήντα (150) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Τα αναφερόμενα στην απόφαση μέτρα επεκτείνονται σε όλες τις δομές φιλοξενίας της χώρας.

Η απόφαση για παράταση ακολουθεί την προηγούμενη, στα τέλη Ιουνίου, ενώ με τη νέα παράταση, οι διαμένοντες στα ΚΥΤ των νησιών θα έχουν συμπληρώσει περισσότερους από τέσσερις μήνες εγκλεισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το μεγάλο διάστημα που η κυβέρνηση επιβάλλει τις απαγορεύσεις, δεν έχουν δοθεί συγκεντρωτικά στοιχεία για τις μολύνσεις τους χώρους που τελούν υπό περιορισμό.

Πηγή: thepressproject.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.