Πληρωθηκαν τα φαρμακεια για τις συνταγες Απριλιου του ΕΟΠΥΥ

Αλέξανδρος Τσαπέκος, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου «Μικρές οι απώλειες αλλά η κατάσταση θα είχε επιδεινωθεί αν υπήρχε μεγαλύτερη καθυστέρηση»

Πιστώθηκαν τελικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων φαρμακοποιών όλης της χώρα, τα χρήματα που αφορούσαν στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές του Απριλίου.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε ζητήσει με επιστολή του την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγεία, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία καθώς ο Οργανισμός για άγνωστους λόγους έχει καθυστερήσει τις πληρωμές τους.

 

Μετά από συνάντηση του προέδρου του ΠΦΣ κ. Απόστολου Βαλτά με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεοδ. Σκυλακάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Αθαν. Πετραλιά, το απόγευμα της Τετάρτης τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων φαρμακοποιών οι οποίοι είχαν εγείρει ζητήματα επιβίωσης, επισημαίνοντας τις αυξημένες ανάγκες εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

 

Για το θέμα που ανέκυψε μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, επιβεβαιώνοντας την πληρωμή από πλευράς του ΕΟΠΥΥ και τονίζοντας ωστόσο την αναγκαιότητα της έγκυρης πληρωμής ευρύτερα των δαπανών της υγείας, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Ο κ. Τσαπέκος έκανε λόγο για καθυστερήσεις για τις οποίες οφείλονται υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου για να επισημάνει επίσης πως από τον Αύγουστου του 2017  η συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία είναι πολύ καλή.

 

Η διήμερη σχεδόν αυτή καθυστέρηση πρόλαβε ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα σε ελάχιστα μεν αλλά  υπαρκτά φαρμακεία ως προς τις υποχρεώσεις τους, που έχουν να κάνουν κυρίως με το καθεστώς της προμήθειας των φαρμάκων εν μέσω της δύσκολης, και οικονομικά κατάστασης, που βιώνουμε, ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος «η κατάσταση θα είχε επιδεινωθεί αν δεν είχε δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα».

 

Ο κ. Τσαπέκος θέλησε να επισημάνει πως τα χρήματα αυτά αφορούν στη δαπάνη των φαρμάκων που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους,  για να εξηγήσει πως «όταν διαμαρτυρόμαστε το κάνουμε επειδή μία καθυστέρηση της πληρωμής των φαρμάκων σημαίνει προβλήματα με την αποθήκη μου, προβλήματα με την εταιρεία, με την τράπεζα και φυσικά ότι αυτά συνεπάγονται για την προμήθεια του απαραίτητου πιο πολύ από ποτέ φαρμάκου».

 

«Η περιπέτεια έληξε ευτυχώς με ελαφρές απώλειες για μερίδα συναδέλφων» κατέληξε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου υπογραμμίζοντας πως κάτι αντίστοιχο θα πρέπει πάση  θυσία να αποφευχθεί στο μέλλον.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.