Θα αποκτησει νεα ζωη το Δενδρακι;

Στην παραχώρηση του για 12 χρόνια, μαζί με τα καταλύμματα στα Κασσιτερά, προχωρά ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών

Να δώσει νέα πνοή στο Δενδράκι αλλά και στην περιοχή των τουριστικών καταλυμάτων των Κασσιτερών θέλει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, προχωρώντας στη δημοπράτηση των χώρων αυτών με την προϋπόθεση της ανακαίνισης, αναβάθμισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου.

 

Έτσι ο ανάδοχος θα πρέπει να ξεκινήσει σε εύλογο χρόνο εργασίες στο Τουριστικό Περίπτερο στη θέση «Δεντράκι» Σαπών, που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, καθώς ενώ να ξεκινήσει σύντομα η λειτουργία των ενοικιαζόμενων δωματίων στις Σάπες και τα καταλύματα στα Κασσιτερά.

 

Να υπενθυμίσουμε πως οι χώροι ήταν παραχωρημένοι από το 2012 για 20 χρόνια, όμως πρόσφατα ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών έλυσε την μίσθωση λόγω καθυστέρησης στην απόδοση των μισθίων, και θα προχωρήσει στην επαναπροκήρυξή του, αυτή τη φορά για 12 χρόνια.

 

Ποιοι χώροι θα δημοπρατηθούν

 

Συνολικά θα δημοπρατηθούν 3 χώροι.

 

Ο πρώτος, ο οποίος χρήζει και εκτεταμένης παρέμβασης, είναι το τουριστικό περίπτερο στη θέση «Δεντράκι», συνολικής έκτασης 428 τ.μ. που αποτελείται από χώρο υποδοχής, το χώρο εστιατορίου, το καθιστικό, ένα γραφείο, κουζίνα και βοηθητικούς χώρους.

 

Τα παρακείμενα τουριστικά ενοικιαζόμενα δωμάτια στη θέση «Δεντράκι» δημιουργήθηκαν μέσω του LEADER την δεκαετία του 2000, και έχει τρία  μονόχωρα στούντιο των δυο ατόμων με ένα WC και εξώστη το κάθε ένα στο ισόγειο, τρία μονόχωρα στούντιο των δυο ατόμων με ένα WC και εξώστη το κάθε ένα και δυο δίκλινα δωμάτια με εγκατάσταση μικρής κουζίνας , ένα WC και εξώστη το κάθε ένα.

 

Τα καταλύματα καταφυγίων στα Κασσιτερά βρίσκονται σε δημοτική έκταση εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων του οικισμού.

 

 

Πρόκειται για ξενοδοχείο – συγκρότημα πέντε ισογείων ξύλινων κατασκευών -κτιρίων συνολικού εμβαδού 141,81 τ.μ.

 

Σε αυτά περιλαμβάνεται κοινόχρηστη αίθουσα, τρία ξύλινα κτίρια 33,63 τ.μ. το κάθε ένα με ημιυπαίθριο χώρο με το κάθε ένα από αυτά να αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων τα οποία περιλαμβάνουν μία μικρή κουζίνα, ένα WC και τέσσερις κλίνες σε δύο κουκέτες το κάθε ένα.

 

Στα 300 ευρώ το μήνα η τιμή εκκίνησης

 

Στόχος του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών είναι η επιλογή κατάλληλου αναδόχου ο οποίος θα προβεί στην ανακαίνιση, αναβάθμιση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου αναλαμβάνοντας το σύνολο της δαπάνης αυτών.

 

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) για τη μίσθωση των αναφερόμενων ακινήτων θα είναι το ποσό των 300 ευρώ το μήνα.

 

Ο μισθωτής υποχρεούται να ξεκινήσει τις διαδικασίες-εργασίες συντήρησης και επισκευής εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης και η συνολική προθεσμία περάτωσης των εργασιών ανέρχεται σε τριάντα έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης για το Τουριστικό Περίπτερο στη θέση «Δεντράκι».

 

Επίσης υποχρεούται να επαναλειτουργήσει άμεσα σε εύλογο χρονικό διάστημα των έξι μηνών τα τουριστικά ενοικιαζόμενα δωμάτια Σαπών και τα καταλύματα στα Κασσιτερά σε διάστημα ενός έτους.

 

Η συντήρηση των εγκαταστάσεων, η οποία βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το μισθωτή, θα συντελείται κανονικά μέχρι και 18 μήνες από την ολοκλήρωση ή λύση της μίσθωσης.

 

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα δώδεκα έτη, αρχίζει δε από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης εκμίσθωσης μεταξύ του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και του ανάδοχου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.