Την αποπομπη Χ. Θεοχαρη ζητα ο ΣΥΡΙΖΑ για το φιασκο στον τουρισμο

Καταγγέλλει «απανωτά λάθη, παραλείψεις και παλινωδίες» που «καταστρέφουν την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς»

Την αποπομπή του Χ.Θεοχάρη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση του τουρισμού με διαδικασίες fast- track χωρίς προγραμματισμό, πού σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζεται από «απανωτά λάθη, παραλείψεις και παλινωδίες» που έχουν όπως αναφέρετε «καταστρέφουν την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς».

Με το ζήτημα πλέον να έχει αποκτήσει διεθνή αντανάκλαση και δυσαρέσκεια, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ως μόνη οδό είτε την αποπομπή του Υπουργού, είτε την ανάληψη της πλήρους ευθύνης από τον ίδιο. «Ή διώχνει τον κ. Θεοχάρη σήμερα κιόλας ή αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το πρωτοφανές μπάχαλο στον τουρισμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Κάνοντας λόγο για απανωτές γκάφες και με αναφορές στην κόντρα για το «κλεμμένο» σποτάκι προώθησης του Τουρισμού, τις ακυρώσεις κρατήσεων και την δυσλειτουργία στις πλατφόρμες κράτησης, καταγγέλλει ως τραγική την στάση που κράτησε ο Υπουργός αναφορικά με την απευθείας πτήση από Σουηδία στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Τα απανωτά λάθη, οι παραλείψεις και οι παλινωδίες του υπουργού Τουρισμού καταστρέφουν την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, όπως φαίνεται δυστυχώς και από τα ρεπορτάζ ξένων Μέσων τις τελευταίες ημέρες.

Στις απανωτές γκάφες των τελευταίων μηνών, από τα κλεμμένα διαφημιστικά σποτ, την ασυνεννοησία των ελληνικών Αρχών στο άνοιγμα των συνόρων με συνέπεια τον διεθνή διασυρμό της χώρας και το χάος με τις ακυρώσεις κρατήσεων έως τις δυσλειτουργικές ηλεκτρονικές φόρμες, ήρθε να προστεθεί η τραγική εικόνα του Υπουργού Τουρισμού να προσπαθεί να δικαιολογήσει με παραπλανητικά επιχειρήματα την απευθείας πτήση με Σουηδούς τουρίστες στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Η απομόνωση του κ. Θεοχάρη από την πραγματικότητα και η ανεπαρκής διαχείριση των προβλημάτων του τουρισμού, είναι πλέον μη αναστρέψιμη και ναρκοθετεί το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Φορείς του τουρισμού και εργαζόμενοι παραμένουν αφημένοι στην τύχη τους, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να επιλέξει: Ή διώχνει τον κ. Θεοχάρη σήμερα κιόλας ή αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το πρωτοφανές μπάχαλο στον τουρισμό».

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.