Επαναλειτουργει το seatrack στην παραλια Ιουλια του Φαναριου

Τα συνεργεία του Δήμου τοποθέτησαν και τους διαδρόμους που χρειάζονται για την πρόσβαση στο μηχανισμό

Τοποθετήθηκε, έστω και λίγο καθυστερημένα, ο μηχανισμός Seatrack στο Φανάρι, όπως γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια, από το Δήμο Κομοτηνής, μαζί με τους απαραίτητους διαδρόμους ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των ΑμεΑ από τις θέσεις πάρκινγκ στο μηχάνημα.

 

 

Θετική συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής

 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος, υπάρχουν δύο Seatrack στην Ροδόπη, ένα στο Δήμο Κομοτηνής, που τοποθετείται κάθε χρόνο στην παραλία Ιουλία στο Φανάρι, μαζί με τους απαραίτητους διαδρόμους, για την ευκολότερη πρόσβαση, και ένα στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, το οποίο όμως δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

 

Ο μηχανισμός καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων στην περίπτωση του Φαναρίου, σημείωσε ο κ. Καρούντζος, αναγνωρίζοντας την καλή διάθεση από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής, με τον οποίο, και τον υπεύθυνο της αρμόδιας υπηρεσίας κ. Νίκο Στεργιάδη, συνεργάζονται εδώ και 4 χρόνια, και πλέον με τον τοπικό Πρόεδρο κ. Πέτρο Καραβέτη.

 

Παρακάλεσε πάντως τους παραθεριστές και όσους θα βρίσκονται στο Φανάρι αυτό το καλοκαίρι να σεβαστούν τον μηχανισμό αναγνωρίζοντας ότι δεν εξυπηρετεί μόνο άτομα με αναπηρία, αλλά και άλλες ομάδες πληθυσμού.

 

 

Καθυστερήσεις στην τοποθέτηση του Seatrack στο Φανάρι

 

Όπως τόνισε ο κ. Καρούντζος, ο μηχανισμός είναι περιουσία του Δήμου και πρέπει να τοποθετείται σε παραλίες από τον ίδιο αφενός γιατί είναι υποχρεωτικό δια του νόμου, αφετέρου γιατί δεν εξυπηρετούνται μόνο άτομα με αναπηρία, αλλά και ευπαθείς ομάδες. Έτσι μπορεί να εξυπηρετεί άτομα που έχουν έστω και προσωρινούς περιορισμούς στην κίνηση, όπως άτομα που έχουν κάνει αρθροσκόπηση στο γόνατο και δεν έχουν την άνεση να περπατήσουν στην άμμο, αλλά και άλλες ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι.

 

Ειδικά για το μηχάνημα στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, σημείωσε πως δεν έχει υπάρξει ακόμα ενημέρωση πότε και πού θα μπει, κάτι που θεωρεί πως θα είχε κοινοποιηθεί στο Σύνδεσμο άμα είχε γίνει.

 

 

Πρόθυμος να βοηθήσει ο Δήμος Κομοτηνής

 

Από την πλευρά του  Δήμου Κομοτηνής ο κ. Στεργιάδης αναγνώρισε πως καθυστέρησαν στην τοποθέτηση του μηχανισμού, ελπίζει όμως πως το αποτέλεσμα θα τους «δικαιώσει» στα μάτια των παραθεριστών που θα το χρησιμοποιήσουν.

 

Για αυτό άλλωστε και προχωρούν και στην τοποθέτηση των διαδρόμων, ώστε να είναι προσβάσιμη η παραλία και να μην υπάρχει πρόβλημα στην μετακίνηση μέχρι τον μηχανισμό, ενώ είναι πάντα πρόθυμοι  να καλύψουν τις όποιες ανάγκες προκύψουν.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.