Λαικη Συσπειρωση Κομοτηνης: «Δεν εχει καμια λογικη η αποφαση της κυβερνησης να απαγορευσει την διελευση»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση με την λογική κόστους – οφέλους»

«Δεν έχει καμία λογική η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την διέλευση ταξιδιωτών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την διέλευση μέσω Προμαχώνα. Υποκριτικές είναι και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου πως με αυτήν την ενέργεια προστατεύεται ο λαός από την πανδημία». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κομοτηνής, συμπληρώνοντας πως «αυτή τη στιγμή απαιτούμε:
 
-Στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό και αποστολή ομάδας με σκοπό την διενέργεια μαζικών τεστ, σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην χώρα μας από τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας. Δεν αποτελεί λύση η απαγόρευση της εισόδου. Μαζικά τεστ να διενεργούνται, ταυτόχρονα, και σε χωριά, γειτονιές, χώρους εργασίας και στρατόπεδα της Ροδόπης, ώστε να γίνεται έγκαιρα ο εντοπισμός και η ιχνηλάτηση κρουσμάτων, ώστε να περιορίζεται η εξάπλωση. 
 
-Προμήθεια μηχανισμού PCR και στελέχωση αντίστοιχου τμήματος στο Γ.Ν. Κομοτηνής για να γίνονται και στην πόλη μας μοριακοί έλεγχοι, ώστε να αποφεύγεται η χρονοβόρα διαδικασία της αποστολής των δειγμάτων σε άλλα νοσοκομεία.
 
-Κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο Γ.Ν. Κομοτηνής και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας με μόνιμο προσωπικό, που όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί τα κενά αυτά παραμένουν τεράστια. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης σε όλες τις δομές υγείας της Ροδόπης».
 
Ταυτόχρονα η δημοτική παράταξη διευκρινίζει ότι «γνωρίζοντας όλοι πως υπάρχει μεγάλος αριθμός συντοπιτών μας, οι οποίοι αναγκάζονται εποχικά να μεταναστεύσουν σε χώρες της ΕΕ για να εργαστούν, παραμένει επιτακτική η ανάγκη ελέγχου όσων έρχονται από το εξωτερικό και η ολόπλευρη στήριξή τους με ευθύνη του κράτους.
 
Ο λαός της χώρας μας με την υπεύθυνη στάση του κέρδισε πολύτιμο χρόνο, ώστε  γίνουν βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού μας ως εμπόρευμα, διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση με την λογική κόστους – οφέλους. 
 
Ως Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά θα βρισκόμαστε στο πλευρό του λαού μας, μπροστά σε κάθε διεκδίκηση του, τόσο προς την κεντρική εξουσία και το κράτος, όσο και μέσα από την παρέμβασή μας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κομοτηνής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.