«Κανεις δεν ξερει τιποτα»

Της Έκδοσης

Η ξαφνική ανακοίνωση πως η μοναδική δίοδος από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα από τη 1 Ιουλίου θα είναι ο Προμαχώνας, έπιασε εξαπίνης τους τοπικούς φορείς στην Κομοτηνή, ξάφνιασε όμως και τους ταξιδιώτες από τη γείτονα χώρα, που ταξίδευαν την 1η Ιουλίου και προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη.
 
Έτσι τόσο σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναπτύχθηκε ένας διάλογος με πολλούς να προσπαθούν να καταλάβουν αν θα μπορέσουν να περάσουν από τη Νυμφαία, ή αν θα χρειαστεί να γυρίσουν πίσω.
 
Μάλιστα όπως ανέφερε μια οδηγός αφού πέρασε την Νυμφαία χωρίς πρόβλημα, «οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι κανείς δεν ξέρει τίποτα», μια φράση η οποία περιγράφει επακριβώς όχι μόνο την κατάσταση όσο αφορά την διέλευση των συνόρων, αλλά και την ελληνική εμπειρία γενικότερα.
 
Βέβαια το συγκεκριμένο πρόβλημα το είδαμε να έρχεται εδώ και αρκετό διάστημα, όπως είχαμε αναφέρει, ειδικά για την χωροθέτηση των μονάδων ελέγχου του ΕΟΔΥ, οι οποίες, μας είχαν διαβεβαιώσει, θα εγκατασταθούν στις συνοριακές διαβάσεις, το οποίο αποτελεί μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για όσους βολεύει το κλείσιμο της διόδου της Ροδόπης, αλλά και στην στροφή περισσότερο τουριστικών περιοχών προς τους βόρειους γείτονές μας, μιας και οι κλασικές αγορές τους έχουν περιοριστεί.
 
Ακόμα και αν αναιρεθεί η ανακοίνωση αυτή (γιατί μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης τουλάχιστον, μόνο περί ανακοινώσεως επρόκειτο μιας και τα αυτοκίνητα διέρχονταν κανονικά) η αβεβαιότητα αυτή έχει ήδη  προκαλέσει ζημιά, σε μια καθόλου εύρωστη περίοδο γενικά για τον τουρισμό της περιοχής.
 
Αυτό το επεισόδιο πάντως, όσο και αν διαρκέσει, θα πρέπει να το κρατήσουμε, και να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά που κάποιος, από τις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές, μας ρωτήσει με υπεροπτικό ύφος γιατί δεν μπορούμε να έχουμε και εμείς τουρισμό.
 
Ίσως τελικά να μην είμαστε μόνο εμείς που αρμενίζουμε στραβά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.