Οικοπεδα για παρκινγκ στις Σαπες αναζητει ο Δημος Μαρωνειας-Σαπων

Εντός του κέντρου, ώστε να παύσουν τα συχνά φαινόμενα διπλοπαρακαρίσματος

Στη μίσθωση ακινήτων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης (πάρκινγκ) εντός της πόλης των Σαπών, ώστε να δοθεί μια ανάσα στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης, που επικεντρώνεται στον κεντρικό δρόμο τους, θα προχωρήσει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, μετά την έγκριση από το ΔΣ.
 
Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού φορτίου των κεντρικών οδών, προκειμένου να επιλυθεί κατά το δυνατόν το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζει η πόλη των Σαπών.
 
Ήδη άλλωστε έχει αποφασιστεί η απαγόρευση εισόδου για οχήματα άνω των 3,50 τόνων στην οδό Παπαδήμα, με τις διαδικασίες της συγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης να βρίσκονται στο στάδιο της τελικής έγκρισης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
 
Επειδή όμως η δημοτική αρχή διαπίστωσε πως δεν υφίστανται διαθέσιμοι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι στο κέντρο των Σαπών, ώστε να δημιουργηθούν εκεί ελεύθεροι χώροι στάθμευσης, προτάθηκε η εκμίσθωση ενός ή περισσοτέρων ιδιωτικών ελεύθερων χώρων (οικοπέδων), ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθούν κατάλληλα και να αποτελέσουν χώρους για την ελεύθερη στάθμευση των οχημάτων.
 
Με τη δημιουργία νέου ή νέων χώρων στάθμευσης, αναμένεται να εξαλειφθεί το ιδιαίτερα κοινό φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος το οποίο δημιουργεί επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο.
 
Τα ιδιωτικά οικόπεδα που θα δύνανται να εκμισθωθούν, θα πρέπει να βρίσκονται εντός της πόλεως των Σαπών και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Παπαδήμα-Ξενοφώντος-Μαρινάκη-Καραθανάση & Συκοράχης.
 
Τα ιδιωτικά οικόπεδα που θα δύνανται να εκμισθωθούν, θα πρέπει επίσης να έχουν επιφάνεια μεγαλύτερη των 200 τ.μ. και επιπλέον θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από τυχόν βάρη ή/και υποχρεώσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν τυχόν κώλυμα στην διαδικασία της εκμίσθωσης.
 
Προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα ακίνητα για ενοικίαση, θα γίνει δημοπρασία για τη μίσθωσή τους, από αρμόδια επιτροπή, που συστήνεται από το Δήμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.