2,1 εκ. ευρω θα κοστισει η νεα γεφυρα του Κοσμιου

Θα καταστραφεί η παλιά και θα κατασκευαστεί νέα στη θέση της, μαζί με 1 χιλ. ποδηλατόδρομου προς Κομοτηνή

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή της μετά την έγκριση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για το έργο

 

Στην ένταξη του έργου «Κατασκευή γέφυρας Κοσμίου και ποδηλατοδρόμου από ραδιοφωνικό Σταθμό έως Κόσμιο» στο ΠΕΠ ΑΜΘ το συντομότερο δυνατό αναμένεται να προχωρήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ, ώστε να γίνει και η δημοπράτησή του, μετά την έγκριση της  κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.

 

Το συγκεκριμένο έργο, αφορά τόσο την κατασκευή ποδηλατόδρομου, όσο και την ανακατασκευή της γέφυρας του Κοσμίου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 2,1 εκ. ευρώ.

 

Το κόστος της κατασκευής γέφυρας και ποδηλατόδρομου ανέρχεται σε 2 εκ. ευρώ, με 85 χιλιάδες τα παράλληλα έργα δικτύων και οργανισμών κοινής ωφέλειας, και μόλις 15 χιλιάδες οι απαλλοτριώσεις.

 

Η νέα γέφυρα θα έχει αυξημένες διαστάσεις που εκτιμάται πως θα συντελέσουν στην ασφάλεια και τη βελτιωμένη διέλευσης των οχημάτων με μήκος 33 μέτρων και πλάτος 16,75 μέτρων εκ των οποίων τα 11 μέτρων καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75 μέτρων από το πεζοδρόμιο και τον ποδηλατόδρομο.

 

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την βελτίωση τμήματος της επαρχιακής οδού από το ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής έως την είσοδο του οικισμού του Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 χιλιομέτρου, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατοδρόμου πλάτους 2 μέτρων.

 

Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, το έργο έχει ως στόχο την δημιουργία σύνδεσης των κοντινών οικισμών με τον αστικό ιστό του μητροπολιτικού Δήμου Κομοτηνής. Με την μελέτη για την ένταξη κατασκευής ποδηλατοδρόμου από την Κομοτηνή ως την πανεπιστημιούπολη να τρέχει παράλληλα και βρίσκεται σε πιο πρώιμη φάση, δημιουργείται «ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων και έργων που θα δώσουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής» ανέφερε ο ίδιος.

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως για το διάστημα που θα γίνουν οι εργασίες, η διέλευση των οδηγών αναμένεται να πραγματοποιείται από παρακείμενη ιρλανδική διάβαση, μιας και για να κατασκευαστεί η καινούρια γέφυρα θα πρέπει να κατεδαφιστεί η προηγούμενη.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.