Μουσικη Εκπαιδευση και Μουσικοθεραπεια απο τον Συλλογο «Αγιοι Θεοδωροι»

Οσονούπω το πρώτο μουσικό εργαστήρι στην ΑΜΘ για άτομα με νοητική αναπηρία

Εντός των επόμενων ημερών η πρόσκληση συμμετοχής

 
Τη λειτουργία του Μουσικού Εργαστηρίου, ενός νέου project το οποίο απευθύνεται σε άτομα με νοητική υστέρηση ανακοίνωσε χθες ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι». Η καινοτομία και η πρωτοτυπία του Μουσικού Εργαστηρίου έγκειται στο γεγονός πως στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν υπάρχει φορέας ο οποίος να παρέχει εξειδικευμένη μουσική εκπαίδευση και μουσικοθεραπεία σε άτομα με νοητική αναπηρία.
 
Το έργο Μουσικό Εργαστήρι υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Αγ.Θεόδωροι. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 –2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
 
Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα του μουσικού εργαστηρίου, θα δημοσιευτεί σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός των ημερών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.