Διαμαρτυρονται για προβληματα υδροδοτησης οι πολιτες στο Κοσμιο

«Εργαζόμαστε για την αποκατάσταση» απαντά η ΔΕΥΑΚ

Παράπονα εκφράζουν πολίτες που ζουν στον οικισμό του Κοσμίου για την παροχή νερού που φτάνει στις βρύσες τους. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μας έγραψε πολίτης, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για το πρόβλημα, που όπως τονίζει δεν είναι τωρινό αλλά χρονίζει.

 

«Για άλλο ένα καλοκαίρι, ο οικισμός του Κοσμίου υποβάλλεται στο βασανισμό της καθημερινής διακοπής τρεχούμενου νερού κατά τις απογευματινές ώρες, με τη ΔΕΥΑΚ  να ποιεί την νήσσα, δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει το πρόβλημα και ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας. Γνωρίζει κάποιος να μας πει αν εν έτει 2020 και εν μέσω πανδημίας είναι λογικό να μην μπορούμε να πλυθούμε όταν γυρνάμε από τη δουλειά μας και χρειάζεται να επισκεφθούμε όπως και άλλες φορές, μόνο πρωινές ώρες, την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ για να μας πουν τελικά, όπως κάθε χρόνο, ότι φταίει η πολλή κατανάλωση αυτές τις ώρες; Άραγε στο Ροδίτη π.χ. δεν υπάρχει αυξημένη κατανάλωση αυτές τις ώρες; Πρέπει δηλαδή για το αυτονόητο, να καταφύγουμε στα ΜΜΕ και την Πολιτική Προστασία; Ζήτημα Δημόσιας Υγείας…» σημειώνει χαρακτηριστικά η πολίτης.

 

 

Τι ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΚ

 

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΚ σε δελτίο τύπου της δεν αναφέρεται στο χρόνιο του προβλήματος επισημαίνοντας πως είναι πρόβλημα που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες.

 

Μάλιστα στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε αποδίδει τις δυσλειτουργίες της υδροδότησης του Κοσμίου στις εργασίες που εκτελούνται για την υλοποίηση του έργου «Γ΄ φάση Σιδηροχωρίου τροφοδοσία οικισμού Κοσμίου και Δημοτικής Ενότητας Σιδηροχωρίου  από το δίκτυο της πόλης» διαβεβαιώνοντας πως «τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση του».

 

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.