Θ. Τσώνης: «Ακατάληπτη η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα, ενώ οι επαγγελματίες περίμεναν τον Ιούλιο για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση»

01.07.2020 09:38

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Επιστολή στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ, κ. Θανάσης Τσώνης, ζητώντας διευκρινήσεις για το θέμα διέλευσης των τουριστών από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν επιτρέπεται εφεξής η είσοδος τουριστών από τους σταθμούς Ορμενίου, Εξοχής και Νυμφαίας, παρά μόνο από τη συνοριακή πύλη του Προμαχώνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την εν λόγω εξέλιξη καθώς αποδυναμώνει όλες τις προσπάθειες των επαγγελματιών και φορέων του τουρισμού για προσέλκυση τουριστών από τις γειτονικές χώρες, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του οδικού τουρισμού.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στην επιστολή του: «Η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα (Νυμφαίας, Ορμένιου, Εξοχής ) για τους τουρίστες μας φαίνεται ακατάληπτη. Ειδικά την ώρα, που όλοι οι επαγγελματίες περίμεναν τον Ιούλιο για να αυξηθεί η υπάρχουσα ροή Ρουμάνων, Βουλγάρων και άλλων εθνικοτήτων. Η απόφαση αυτή μας αιφνιδιάζει και ζητάμε περαιτέρω διευκρινήσεις. Η υγεία των συμπολιτών μας είναι και παραμένει προτεραιότητα μας, αλλά εν προκειμένω δεν βλέπουμε τον λόγο που τίθεται σε κίνδυνο, από τη στιγμή που μπορούν να γίνονται τεστ ανίχνευσης σε όλα τα συνοριακά περάσματα».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#audi_afs