Τροπολογια Χαριτου για να επανελθει ο δημοσιος χαρακτηρας του Νεου Νοσοκομειου Κομοτηνης

Η ώρα της αλήθειας για τη ΝΔ αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατέθεσε την Τρίτη τροπολογία ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για να επανέλθει ο αρχικός χαρακτήρας του νέου «Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως είχε ψηφιστεί με το Ν. 4564/2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν η ΝΔ στις 22/2 προχώρησε στην τροποποίηση της σύμβασης μόνο στο σημείο που αφορά στον χαρακτήρα του νοσοκομείου και τον μετέτρεψε σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Η κατάθεση της τροπολογίας ήταν μία πρωτοβουλία για την οποία είχε δεσμευτεί ο βουλευτής να φέρει στη Βουλή έναντι των εργαζομένων του νοσοκομείου και της τοπικής κοινωνίας.
 
Ο βουλευτής απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τον κάλεσε να κάνει αποδεκτή την τροπολογία, λέγοντας του χαρακτηριστικά «σήμερα μετά από όσα μεσολάβησαν με την πανδημία και μετά τα όσα έχετε πει και εσείς και ο πρωθυπουργός για την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, θα φέρνατε και θα ψηφίζατε ρύθμιση στη Βουλή για να αλλάξετε τον χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου από ιδιωτικό σε δημόσιο;». Ο υφυπουργός Υγείας δεν απάντησε σε όλα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή και επιφυλάχτηκε για την Ολομέλεια.
 
Σε άλλο σημείο ο βουλευτής ζήτησε από τον υφυπουργό να καταθέσει στη Βουλή μέχρι την συνεδρίαση της Ολομέλειας όλα τα παραρτήματα και όλες τις συμβάσεις που δεν υπήρχαν όταν ψηφιζόταν ο Ν. 4667/2020, αφού σε αυτά φαίνεται τι σημαίνει η αλλαγή του χαρακτήρα του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Ενώ τόνισε στον υφυπουργό πως «έχω στη διάθεσή μου μόνο τον Οργανισμό του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου φαίνεται καθαρά ότι το Νέο Νοσοκομείο δεν είναι πλέον νοσοκομείο του ΕΣΥ, αλλά ένα υβριδικό Νοσοκομείο ανοικτό στα ιδιωτικά συμφέροντα, στις ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όσους προφανώς μπορούν να πληρώσουν. Ενώ η δωρεάν ισότιμη πρόσβαση θα παρέχεται ανάλογα με τις δυνατότητες του Νέου Νοσοκομείου».
 
Η τροπολογία του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.