Στη Βεροια ο Μητροπολιτης Μαρωνειας και Κομοτηνης κ. Παντελεημων

Συμμετείχε στους εορτασμούς για τον ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας, Απόστολο των Εθνών Παύλο

Στη Βέροια βρέθηκε για δύο μέρες ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, προσκαλεσμένος του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας Αποστόλου των Εθνών Παύλου.
 
Έτσι την Κυριακή 28 Ιουνίου το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του και ιδρυτού της Εκκλησίας των Βεροιέων, στον πανηγυρίζοντα Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας, όπου κήρυξε και το θείο λόγο.


 
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων.
 
Την Δευτέρα 29 Ιουνίου το πρωί στον ίδιο πανηγυρίζοντα ναό τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κήρυξε το θείο λόγο και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
 
 Τέλος το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέστηκε στο «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια ο καθιερωμένος πολυαρχιερατικός υπαίθριος εσπερινός, με τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των ΚΣΤ΄ Παυλείων που διοργανώθηκαν όλο το μήνα Ιούνιο προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας Αποστόλου των Εθνών Παύλου.


 
Χοροστάστησε ο τοπικός Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Κοζάνης κ. Παύλος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.