Το ΤΑΙΠΕΔ μας ερχεται, εμπρος βημα ταχυ…

Της Έκδοσης

Έντονη κινητικότητα (σταματήστε μας αν σας ακούγεται γνωστή  η φράση) παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο των λιμανιών τόσο της Αλεξανδρούπολης όσο και της Καβάλας, μιας και φαίνεται να έχουν μπει στην τελική ευθεία για τους διαγωνισμούς
 
Σε αυτή την περίπτωση όμως φαίνεται πως όντως προχωρούν με βήμα ταχύ, και οι διαγωνισμοί θα αφορούν την πώληση πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.ΛΗ.Γ.) καθώς και τη σύμβαση παραχώρησης για τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Καβάλας.
 
Ήδη μάλιστα ξεκίνησε τον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου, έως και 50 έτη, με το φάκελο ενδιαφέροντος να πρέπει να κατατεθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
 
Μάλιστα την Τρίτη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος, βρέθηκε στην Καβάλα, όπου είχε συναντήσεις με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), για τον διαγωνισμό που αφορά το συγκεκριμένο λιμάνι.
 
Τα ψέματα φαίνεται να τέλειωσαν λοιπόν, και τώρα μπαίνουμε στο πιο ενδιαφέρον μέρος της όλης υπόθεσης, όπου θα φανεί και το πραγματικό ενδιαφέρον (όχι στα λόγια, αυτό το κάνουν πολλοί) από τους επενδυτές, αλλά και αν όσοι αντιδρούν σε αυτές τις παραχωρήσεις, θα καταφέρουν να πετύχουν την ανάκληση ή την μη επιτυχημένη έκβαση των διαγωνισμών.
 
Άλλωστε το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι σήμερα έχει μια μέτρια, επιεικώς, πορεία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως μπορούμε να δούμε αφενός από το πλήρως πλέον απαξιωμένο Ξενία Κομοτηνής, αλλά και το γεγονός ότι η Εγνατία οδός πωλείται εδώ και χρόνια, αλλά τελικά το μόνο καινούριο σε αυτή είναι τα διόδια.
 
Οπότε, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον διαγωνισμό. Μετά βλέπουμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.