«Γιατί να μη διδάσκονται Ιταλικά στο Λύκειο;»

29.06.2020 19:51

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Την εισαγωγή και της Ιταλικής στις γλώσσες που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές στο Λύκειο να διδάσκονται ως δεύτερη, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας.
 
Συγκεκριμένα ο Σύλλογος στην επιστολή του διαμαρτύρεται για την μη διδασκαλία της Ιταλικής Γλώσσας στο Λύκειο για όσους μαθητές την διδάχτηκαν στο Γυμνάσιο. Όπως εξηγεί, «οι συγκεκριμένοι μαθητές, αφού με την έναρξη της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο επέλεξαν ως δεύτερη ξένη γλώσσα την Ιταλική, στην Α’ Λυκείου θα κληθούν να διδαχθούν από την αρχή μια άλλη ξένη γλώσσα, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε σχέση με συμμαθητές τους οι οποίοι θα συνεχίσουν να διδάσκονται την ίδια γλώσσα που είχαν στο Γυμνάσιο και, ενδεχομένως, ήδη από το Δημοτικό».
 
Σύμφωνα με τον σύλλογο, πρόκειται για «γεγονός που όχι μόνον είναι αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό αλλά αντίκειται στους νόμους και τους κανόνες των ίσων ευκαιριών για όλους. Άλλωστε, η Ιταλική είναι ένα από τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικώς για όσους υποψηφίους επιλέξουν το τμήμα της Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. ή του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και άλλες σχολές που έχουν ως προαπαιτούμενο μάθημα την ξένη γλώσσα, μεταξύ των οποίων και την Ιταλική».
 
Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων, ο Σύλλογος ζητά
 
«– Την ένταξη της διδασκαλίας της Ιταλικής και στα Λύκεια
– Τη διδασκαλία της Ιταλικής γλώσσας και στα Δημοτικά
 
και κατ’ επέκταση:
 
– Την επί ίσοις όροις αντιμετώπιση των μαθητών,
– Την επί ίσοις όροις αντιμετώπιση των γλωσσών σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#audi_afs