Ξενοδοχειο καραντινας στην Κομοτηνη

Τέσσερα στην ΑΜΘ

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στην Παρασκευή στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.
 
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται ονόματα των μονάδων παρά μόνο ο αριθμός μητρώου τουριστικής επιχείρησης (ΜΗΤΕ) και τα 4 τελευταία ψηφία του ΑΦΜ καθώς και ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της μονάδας (αριθμός δωματίων και κατηγορία).
 
Σε ό,τι αφορά την ΑΜΘ ξενοδοχεία καραντίνας ορίστηκαν σε Δράμα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Θάσο. Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας παραμένουν η ΠΕ Ξάνθης και η ΠΕ Καβάλας. Για τις εν λόγω δύο περιφερειακές ενότητες τα τουριστικά καταλύματα οφείλουν να ορίσουν δωμάτια καραντίνας στο εσωτερικό τους, ανάλογα με το μέγεθός τους.
 
Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι για την επιλογή λήφθηκαν υπόψιν οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στο Υπουργείο Τουρισμού μέχρι και τις 26.06.2020 και ότι αυτά που επιλέχθηκαν θα «μισθωθούν αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.