«Βατα αλλα κλιμακουμενης δυσκολιας τα φετινα θεματα»

Το σχόλιο καθηγητών Φροντιστηρίων της Ροδόπης για τα θέματα

Αθανάσιος Δεμίρης, Καθηγητής Αρχών Οικονομικής Θεωρίας του Φροντιστηρίου «2001 Ορόσημο»

 

Με τα μαθήματα της Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας έπεσε η αυλαία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

 

Την εξαίρεση του κανόνα, που ήθελε τα θέματα φέτος στα πιο πολλά μαθήματα να είναι απαιτητικά, αποτέλεσε το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Αυτό σημείωσε ο κ. Αθανάσιος Δεμίρης, Καθηγητής του Φροντιστηρίου 2001 Ορόσημο που εξήγησε πως φέτος «τα θέματα ήταν βατά αλλά κλιμακούμενης  δυσκολίας. Δεν είχε κάτι το πάρα πολύ δύσκολο για να λύσουν τα παιδιά».  Μάλιστα ο ίδιος επεσήμανε πως «ένας μαθητής θα μπορούσε να αγγίξει το άριστα εύκολα» εξεταζόμενος τόσο στο παλαιό όσο και στο νέο σύστημα αρκεί όμως να ήταν καλά διαβασμένος, καθώς απουσίαζαν τα θέματα «παγίδες».

 

Ο κ. Δεμίρης τόνισε πως «τα θέματα κάλυπταν όλη την ύλη, είχαν δηλαδή σχεδόν από όλα τα κεφάλαια ερωτήματα, μπορούσαν οι μαθητές ωστόσο εύκολα να απαντήσουν».

 

Ερωτηθείς τέλος για το αν η εκτιμωμένη ευκολία των θεμάτων αποτυπώνεται και στις αποδόσεις των μαθητών, ο καθηγητής εξήγησε πως «στο Ορόσημο είχαμε καλύψει όλα τα θέματα. Τα κάναμε μέχρι και χθες. Τα παιδιά ήταν, τουλάχιστον στην Οικονομική Θεωρία, στο 70-80% είναι ευχαριστημένοι από αυτά που γράψανε. Νομίζω ότι πήγαμε αρκετά καλά φέτος».

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.