Η γυμνια υποδομων στη Νυμφαια δειχνει τα αποτελεσματα της και στον κορωνοιο

Της Έκδοσης

Μια ανησυχία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, όσο αφορά τους τουρίστες που έρχονται από τη δίοδο της Νυμφαίας, και τον κίνδυνο, που μερικοί εκλαμβάνουν ως άμεσο, του περάσματος του κορωνοϊού μέσω αυτών των τουριστών, στην περιοχή μας.
 
Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει πως ο κίνδυνος είναι μικρός, μιας και όπως έχει αναφερθεί από πολλές πλευρές όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτοί προσπερνούν την Κομοτηνή.
 
Αλλά με δεδομένο ότι κάποιοι θα έρθουν και στην περιοχή μας, σίγουρα θα ήταν καλό αυτοί, αλλά και εμείς, να ενημερώνονται (να τους υπενθυμίζουμε) τα μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, που ισχύουν στη χώρα μας και μάλλον θα συνεχίσουν να ισχύουν όλο το καλοκαίρι.
 
Βέβαια θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, τουλάχιστον από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, παρόλο που θα είναι πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε σε ποιο χώρο θα γίνονται αυτοί οι έλεγχοι, και με ποια ταχύτητα, μιας και όταν έχει σημαντική κίνηση, ήδη οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες (και στους ελέγχους των ξένων οδηγών δεν μπορούν να δώσουν ένα ΑΜΚΑ και ένα τηλέφωνο για να φύγουν).
 
Ήδη αυτή την εβδομάδα, δημιουργήθηκαν καθυστερήσεις όχι λόγω κορωνοϊού, αλλά λόγω ελέγχων, από τη βουλγαρική πλευρά, για απλήρωτα πρόστιμα των οχημάτων που περνούσαν από αυτή.
 
Φυσικά την όλη κατάσταση θα βοηθούσε αν στην Νυμφαία είχε δημιουργηθεί κανονικός σταθμός διέλευσης, με κανονικές δομές (και όχι ένα ISOBOX που μας υποσχέθηκαν πρόσφατα, που και αυτό ακόμα το περιμένουμε).
 
Όλο αυτό από την αδιαφορία διαδοχικών κυβερνήσεων για τη δημιουργία επιπλέον δομών για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η δίοδος, η οποία άλλωστε κόστισε εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστεί.
 
Ακόμα και ο κορωνοϊός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μέσο πίεσης, μιας και ήρθε για να μείνει αλλά η δίοδος θα πρέπει να χρησιμοποιείται, αλλά όπως φαίνεται θα μείνουμε για ακόμα μια φορά να ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά, και όλα θα μείνουν όπως ξεκίνησαν.
 
Άλλωστε τώρα συνηθίσαμε, τι να αλλάζουμε πάλι… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.