Θα συνεχιστουν και την επομενη χρονια τα ΚΔΑΠ του Δημου Κομοτηνης

Έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων παιδιών της πόλης

Μετά τις Πανελλαδικές «επιστρέφουν» στο χώρο του Μουσικού Σχολείου

Να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους και το νέο σχολικό έτος 2020-21 τα ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής, αναμένει η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου. Όπως σημείωσε, σύντομα αναμένεται η εγκύκλιος από το Υπουργείο, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εγγραφής των παιδιών, που θα ξεκινήσουν σε αυτά από το Σεπτέμβριο.

Άλλωστε η ανταπόκριση των γονέων όλα τα προηγούμενα χρόνια, δείχνει ότι έχουν αγκαλιάσει το θεσμό, και επιθυμούν να συνεχίσουν την απασχόληση των παιδιών στις εν λόγω δομές.

Τα ΚΔΑΠ είναι δομές, στις οποίες απασχολούνται δημιουργικά παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, από 5 έως 12 ετών κατά τις απογευματινές ώρες. Αποτελούν έναν βασικό θεσμό εξωσχολικής απασχόλησης των παιδιών και διαδραματίζουν έναν πολυδιάστατο ρόλο στην τοπική κοινωνία καθώς στηρίζουν την οικογένεια.

Να σημειωθεί πως τα ΚΔΑΠ του Δήμου για τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν την λειτουργία τους κανονικά μετά την άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, παρόλο που αυτές τις μέρες δεν λειτουργούν γιατί ο χώρος τους, το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, αποτελεί εξεταστικό κέντρο των πανελληνίων εξετάσεων.

Όμως θα ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους μετά τις εξετάσεις, ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν τα πρωινά, μιας και τα παιδιά δεν έχουν σχολείο.

Κλείνοντας, η κ. Λιβεριάδου  διευκρίνισε πως κατά τη λειτουργιά τους τα ΚΠΑΔ παίρνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.