Ημεριδα για τις αλλαγες στις εργασιακες σχεσεις την περιοδο του κορωνοιου και τον επανυπολογισμο των συνταξεων απο το ΕΚ Κομοτηνης

Αποκλειστικά για τα μέλη Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. και ολιγομελείς αντιπροσωπείες των Δ.Σ. των σωματείων συνταξιούχων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής διοργανώνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, ημερίδα ενημέρωσης με τον Εργατολόγο Βουρλιώτη Χρήστο, Δικηγόρο Αθηνών.

Η θεματολογία της ημερίδας θα αφορά τόσο τις εργασιακές σχέσεις και τις αλλαγές που επήλθαν σε αυτές κατά την περίοδο του κορωνοϊού, μέτρα τα οποία είναι η αναστολή της σύμβασης εργασίας, η επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας και η εφαρμογή του προγράμματος «Συν-εργασία», καθώς και άλλα νομικά ζητήματα που άπτονται του εργατικού δικαίου.

Όσο και τον επανυπολογισμό των συντάξεων με βάση το ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), με τον επανυπολογισμό αυτό δημιουργήθηκαν συνταξιούχοι «δύο ταχυτήτων», σε πλείστες περιπτώσεις συνταξιούχων, που συνταξιοδοτήθηκαν είτε πριν είτε μετά την δημοσίευση του ν. 4387/2016,  ο υπολογισμός των παροχών τους έχει πραγματοποιηθεί με εσφαλμένο τρόπο, καθώς δεν ελήφθη υπ’ όψιν το ορθό συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης [ποσοστά αναπλήρωσης ν. 4387/2016 και 4670/2020 (νόμος Βρούτση), πρόσθετο ασφάλιστρο]. Και από την παράλειψη αυτή γεννώνται αξιόλογες και δικαστικά επιδιώξιμες αξιώσεις. Η εν λόγω θεματική αφορά κατά κύριο λόγο συνταξιούχος του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠ-ΔΕΗ, ΤΣΠΕΤΕ, καθώς και του τ. ΙΚΑ.

Για λόγους τήρησης των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας λόγω του κορωνοϊού στην ημερίδα θα προσκληθούν να την παρακολουθήσουν τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. και ολιγομελείς αντιπροσωπείες των Δ.Σ. των σωματείων συνταξιούχων του Νομού Ροδόπης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.