Χαλαρωση η ελλειψη οργανωσης;

Της Έκδοσης

Σύγχυση φαίνεται να επικρατεί στο θέμα των ελέγχων για τον κορωνοϊό στην περιοχή μας, μιας και τις τελευταίες μέρες είδαμε μεν κλιμάκια στην περιοχή, αλλά η εκκίνηση των ελέγχων και οι ώρες που γινόταν αυτοί δημιούργησαν αναίτιες δυστοκίες.

Ξεκινώντας από τη Δευτέρα, όταν το πρώτο κλιμάκιο ξεκίνησε χωρίς επίσημη ανακοίνωση, αλλά μόνο με ενημέρωση εκπαιδευτικών που όμως και αυτή δεν έφτασε, όπως ανέφεραν αναγνώστες μας, σε όλα τα σχολεία, ενώ και στη συνέχεια είχαμε παραφωνίες.

Το τέλος της καραντίνας στο Αγίασμα ανακοινώθηκε μόνο από το Δήμαρχο Οντέρ Μουμίν, και όχι όπως γινόταν παλιότερα, από την Πολιτική Προστασία, που είχε ανακοινώσει την έναρξη της καραντίνας.

Τέλος την Τετάρτη, όταν και είναι αλήθεια η προσέλευση των πολιτών δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο την Τρίτη, οι εργασίες των συνεργείων σταμάτησαν πολύ πριν τις 4 το μεσημέρι, όπως είχε ανακοινωθεί ότι θα συνέχιζαν, χωρίς όμως να υπάρξει επίσημη ενημέρωση πως τα συνεργεία δεν θα είναι εκεί.

Ένα μόνο, είναι παράλειψη, όλα μαζί, δείχνουν πως κάπου υπάρχει έλλειψη συντονισμού, ή απλά χαλάρωση.

Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά, δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος, ενώ, και αυτό είναι πολύ χειρότερο, ρίχνουν νερό στο μύλο όσων, για διάφορους λόγους, θέλουν να κινδυνολογήσουν για την πορεία του ιού. Επίσης, και εδώ είναι η ειρωνεία, ρίχνουν νερό στο μύλο όσων είναι έτοιμοι να απορρίψουν τους όποιους κινδύνους μπορεί να υπάρξουν.

Για αυτό και θα ήταν καλό όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρουν ένα κοινό βηματισμό, ώστε είτε τα νέα είναι καλά, είτε δεν είναι, να γίνεται μια σωστή ενημέρωση, και όχι αυτή η αποσπασματική προσέγγιση, που στο τέλος, δεν ωφελεί κανένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.