Η προοδος των υπο κατασκευη κτιριακων εγκαταστασεων του ΔΠΘ στην Πανεπιστημιουπολη Κομοτηνης

Αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων τριών ετών ώστε να φιλοξενήσουν τις Σχολές Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών

Την σημερινή πρόοδο των εργασιών του έργου των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, δείχνει βίντεο που κοινοποίησε σήμερα ο αντιπρύτανης Οικονομικών κ. Φώτης Μάρης.

Ο λόγος για τις νέες εγκαταστάσεις των Σχολών Κλασσικών και ανθρωπιστικών επιστημών και  Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών επιστημών, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ που έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο με την κατασκευαστική εταιρεία «Κοινοπραξία Εργομπετόν ΑΒΕΤΕΘ – ΤΕΚ Θεσσαλονίκης Α.Ε.», ενώ μόλις τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή θεμελίωσης τους, παρουσία μεταξύ άλλων του Υφυπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Βασίλη Διγαλάκη.

Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. Στο κτίριο προβλέπεται να στεγασθούν αμφιθέατρα (2×200 θέσεων και 2×140 θέσεων), κεντρική βιβλιοθήκη, μουσείο, 24 αίθουσες διδασκαλίας, 18 εργαστήρια, γραφεία γραμματειών, κοσμητόρων, προέδρων τμημάτων, μελών ΔΕΠ, διοικητικών, κυλικείο, χώροι υγιεινής, αποθηκευτικοί χώροι και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων.
 
Στην διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, εσωτερικής οδοποιίας, χώρων στάθμευσης, πλακοστρωμένων επιπέδων, εργασιών πρασίνου και Η/Μ εξωτερικών δικτύων (ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων, ηλεκτρικών, κλπ).
 
Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου ανέρχεται σε 23.906 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 61,4 στρέμματα.
 

Δείτε την πορεία των εργασιών εδώ.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.